5 arcápolási hiba, amit mindennap elkövetsz

Stumpf Bea
Írta: ,

Esténként és reggelente minden arcápolási trükköt bevetsz annak érdekében, hogy az arcbőröd bársonyos, ragyogó és feszes maradjon? Biztos vagy benne, hogy hatékonyan küzdesz a ráncok, a bőrhibák, a zsíros vagy túl száraz bőr és a pattanások ellen? Előfordulhat, hogy a körültekintő ápolás ellenére mégis akad néhány arcápolási hiba, amit mégis elkövetsz! Lássuk a leggyakoribbakat, számold, hogy neked hányat sikerül ezek közül elkerülnöd!

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a smink teljes eltávolítását egybemossák a tonizálással.

Szuper, ha arra sikerül figyelned, hogy minden nap végén, lefekvés előtt alaposan lemosd a sminked, de ez sajnos nem elég.

A sminket az egész arcon érdemes szemfestéklemosóval leszedni, majd, amikor készen vagy, akkor egy nedves korongvattával és tonikkal újra megtisztítani az egészet.

Ez ugyanis nem csak leszedi majd a láthatatlanul is fennmaradt sminket, de fertőtlenít és frissít is.

A hiedelmekkel ellentétben nem csak azok a kozmetikumok jók, amik vagyonokba kerülnek, legalábbis nem ez a legfontosabb, amire oda kell figyelned.

Vannak olyan termékek, amikből érdemes a drágább, minőségibb márkákat használnod, ilyenek például a napvédő kozmetikumok vagy az arckrémek, hiszen ezek hosszabb ideig vannak az arcbőrödön, azaz hatásukat is tovább fejtik ki.

A sminklemosó és az arctisztító tonikok ezzel ellentétben olyan termékek, amiken bűntudat nélkül spórolhatsz, itt ugyanis az olcsóbb és a drága márkák között nem fogsz túl nagy különbséget tapasztalni.

 

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!