5 ok, amiért a bőrünk problémássá válik PONT ünnepek előtt

Szőke Angéla
Írta: ,
5 ok, amiért a bőrünk problémássá válik PONT ünnepek előtt

Kép forrása: unsplash

Hányszor fordult elő, hogy pont egy családi eseményre pattogzott ki a bőröd és minden fotón feszengtél emiatt? A jeles események előtt nem ritka, hogy problémássá válik a bőr és ennek több tudományos magyarázata is van. A jó hír az, hogy a megelőzés érdekében sok mindent tehetünk, illetve az ünnepi dőzsölés alatt is – kis odafigyeléssel – javíthatunk bőrünk állagán. Az alábbi öt ok állhat a háttérben.

Utazástól kiszáradt bőr Kép forrása: unspash

Köztudott, hogy a repülőn nagyon száraz a levegő, ezért ha ünnepekre az a tervünk, hogy melegebb éghajlatra utazunk, érdemes napokkal előtte felkészíteni bőrünket.

A szokásosnál kicsit zsírosabb krémek használata javasolt az utazás előtti napokban, illetve közvetlenül felszállás előtt is nyugodtan bekenhetjük arcunkat.

Azonban egy sima autós, vagy vonatos utazás is megzavarhatja a bőrt, hiszen kizökkenünk a megszokott rutinból. Az is előfordul, hogy nem pakoljuk be szokásos arcápoló termékeinket és a vendéglátó krémeire kell hagyatkoznunk.

Ezt elkerülhetjük, ha beszerzünk kisebb utazó tégelyeket és azokat megtöltjük megszokott termékeinkkel minden utazás előtt.

 

Étel okozta problémák Kép forrása: unsplash

Ha utazunk és útközben gyorsan bekapkodunk valamit, az már eleve nem tesz jót a bőrünknek, ahogy az ünnepi dőzsölés sem.

A hirtelen elfogyasztott sok zsíros étel és a cukros sütemények következtében pattanásosak lehetünk, a túl meleg és fűszeres fogások pedig kihozhatják a rosaceát. Ez ellen a bőrgyógyászok a mélytisztítást javasolják, amit például szalicilsavas lemosókkal érhetünk el.

Így friss, tiszta bőrrel indulunk az ünnepekre, melyről eltávolítottuk az elhalt hámszövetet és a pórusokban megbújó szennyeződést, ezáltal pedig sokkal kisebb az esély a pattanások kialakulására.

 

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv