5 álomszép smink, amit ki kell próbálnod, ha szőke a hajad

Zabolai Margit
Írta: ,

A szőke haj, amióta a hajfestékek léteznek, talán az egyik legnépszerűbb árnyalat, hiszen egyszerre lehet bájosan ártatlan és fagyosan elérhetetlen is, játékos és szexi, huncut és elegáns. Ha te is ennek a hajszínnek a szerelmese vagy, akkor érdemes néha az alábbi sminkekkel is játszani egy kicsit, hogy még jobban kiemeld a hajszínedben rejlő lehetőségeket.

Futurisztikus szépség

A szőke hajszín nagyon jól mutat a modern, kicsit geometrikus frizurákon is, ezt a már-már futurisztikus vonalat pedig jól kiemelheted egy letisztult sminkkel.

A hangsúly itt is a szabályos, precízen megrajzolt vonalakon van, amiket a színekkel tehetsz lágyabbá: a bogyós színű rúzs vagy a kék szemceruza tökéletes választás a szőke hajszín mellé.

A sminket a hatalmas, babaszerű pillák koronázzák meg, amik szinte kikacsintanak a modern sminkből, egy nagy adag bájt csempészve a szigorú vonalak közé.

Csillogó ’80-as évek

A vintage most egyébként is fénykorát éli, ezért, ha kivételes eseményre készülsz, és egy erősebb smink is belefér, bátran kísérletezz a színekkel és a csillogással.

Az ezüstösen füstös szemek olyanok, mintha egy igazi Bond-lány viselné őket, a ragyogó ajkak pedig szinte pimaszul hívják fel a figyelmes a szőke fürtökkel keretezett nőiességre.

Tény, hogy nem egy hétköznapokra való smink, és akkor sem javasoljuk, ha egyébként nem szoktál makeupot viselni, és csak most kezdesz barátkozni a festékekkel, de ha elég merész vagy ezen a téren, jó eséllyel szeretsz bele ebbe a sminkbe.