5 alkalmi smink elkészítése lépésről lépésre

Bukor Ágnes
Írta: ,

Ki az, aki szeretne öt tuti smink elkészítésének birtokában lenni, amit aztán magabiztosan a megfelelő alkalomhoz megfesthet magának? Mindenki! A következőkben öt alkalmi smink elkészítésének lépéseit mutatom be nektek, amit aztán ti is könnyedén el tudtok készíteni magatoknak. Természetesen a sminkek színeit mindenki alakítsa saját ízléséhez, és fontos, hogy az elkészített makeup erőssége tükrözze a személyiségünket.

Tusvonalra fel!

A tusvonal húzása nem egyszerű feladat, de ha megtaláltuk a számunkra legkönnyebben használható tust, akkor ámulatos cicaszemeket készíthetünk magunknak.

Kezdőknek azt ajánlom, hogy válasszák a filces kiszerelésű tust, hiszen ezzel lehet a legbiztosabb tusvonalat húzni. Ám van egy hátulütője ennek, mégpedig az, hogy kevésbé lesz szép fekete vonalunk és tartósnak sem mondható az ezzel megkreált vonal. 


Szemöldökformázás: melyik eszközzel a legcélszerűbb?


Egyik kezünkkel feszítsük ki a szemhéjunkat, hogy feszes felületet kapjunk a tusvonal meghúzásához, majd bentről kifelé, apró csíkokat festve rajzoljuk meg a vonalunkat. Aki szereti, csinálhat vastagabb csíkot is, de akihez a visszafogottabb megjelenés illik, az maradjon a vékony vonalnál.

Majd jöhet szempillaspirál, és készen is van a szemsminkünk.

Füstös!

Ha megkérdezem a lányokat a smink felvitele előtt, hogy mi az, amit már régóta ki szeretnének próbálni, akkor válaszul általában a füstös sminket kapom. Ám sokan azt gondolják, hogy füstös sminknek csak a fekete-szürke kombót hívjuk!

Elárulom, hogy bármilyen színnel el lehet készíteni az áhított „füstöset”. 

Először is, szemhéjbázissal alapozzátok le a szemhéjatokat, majd arra vigyétek fel azt a színt, ami a sminketek legsötétebb színe lesz. Ha ez megvan, akkor a mélyítő vonalra és a fölé egy picit, hordjátok fel a világos árnyalatot.

Hívjátok segítségül a satírozó ecseteteket, és a két színt kezdjétek el satírozni, míg szép átmenetessé nem válik a kreálmány. Aki szeretné erősíteni az eddigieket, az bátran húzzon egy tusvonalat a szempillatövek közvetlen közelébe. Majd jöhet a spirálozás. Ne felejtsétek el a bőrtökéletesítést az alapozó használatának segítségével.