4 smink, 4 karakter - Te melyik menyasszonyi sminket választanád?

Kardos Julia
Írta: ,
4 smink, 4 karakter - Te melyik menyasszonyi sminket választanád?

Nagyon vártam már, hogy beinduljon az esküvő szezon, imádok menyasszonyi sminkeket készíteni. A nagy napra még azok a nők is gondoskodnak a profi sminkről, akik a hétköznapokban alig festik magukat. Számomra pont ez a legizgalmasabb része a folyamatnak: ráérezni, hogy az adott menyasszony személyiségéhez mi illik. Természetesen az árnyalatokat meghatározza a ruha, a kiegészítők, a díszítés, viszont a formát, az erősséget, a hangulatot én irányítom. Ebben a cikkben elhoztam nektek azt a 4 sminket, amik az eddigi tapasztalataim alapján a legkedveltebbek.

Három barátnőmet hívtam el modellkedni, hogy lássátok mennyit számít a karakter.

Hangsúlyos, fekete szemek

Kezdjük is rögtön a kedvencemmel, ami egy teljesen matt fekete, enyhén macskás satír, pici műszempillával. Vörös hajú, fehér bőrű, szeplős lányokon csodálatosan mutat, egyszerre szexi és elegáns. Fontosnak tartom, hogy ilyen erős szemsminkhez natúr szájfestést párosítsak, és pirosító helyett is bronzosítót használok, egy kis highlighterrel megfűszerezve. A következő képen látni fogjátok, hogy a fekete satír mellett csak úgy ragyog Dóri szemszíne és világos, porcelán bőrét is kiemeli. Mindenkinek ajánlom ezt a sminket, egyedül a mélyen ülő szemű lányoknak nem jó választás.

Lépésről-lépésre

Lássuk hogyan készült ez a bevállalós smink:

1. Hidratálás után azonnal a szemekkel kezdtem, így elkerültem, hogy a lehulló fekete szemhéjpúder tönkretegye az alapozásomat. Mivel menyasszonyi sminkről van szó, nagyon fontos a tartósság. Felvittem egy natúr színű bázist az egész szemhéjra, majd nekiálltam a formának egy fekete gél állagú tussal. Először kifestettem vele alul a vízvonalat és a pillák tövét, majd ezt az ívet követve meghúztam a tusvonal szárny részét. Felül is meghúztam a tusvonalat, majd elkezdtem elmaszatolni egy kúp alakú ecsettel. Úgy képzeljétek el, mintha egy kis háromszöget rajzolnátok a szemhéj külső sarkába.

2. Miután elsatíroztam a tust, mehet rá a fekete szemhéjpúder. Ezt már egy laza szövésű, satírozó ecsettel viszem fel, mindig a pillák tövétől, a külső sarokból indulok, és csak akkor merészkedek feljebb, amikor a nagyja lekopott az ecsetről. Fontos, hogy a szemhéj belső részére ne kerüljön fekete, szigorúan tartsuk a “V” formát a külső sarokban. Fontos a fekete szemhéjpúder minősége, nem szép, amikor kékre vagy zöldre fakul satírozás közben. Én ezt használtam: Make Up For Ever - Artist shadow - Black

3. A mélyítő ív felett el szeretném puhítani a fekete színt, hogy minél szebb legyen az átmenet. Ehhez egy szintén matt, világos barna púdert használok (lehet a bronzosító púder is).

4. Jó sok szempillaspirált használtam, majd a külső sarokba ragasztottam pár tincses pillát. Fontos, hogy ne legyenek sokkal hosszabbak a tincsek, mint a saját pilláid, mert akkor furcsa “lépcső” alakul ki a méretkülönbség miatt. Ennek a lépésnek inkább a sűrítés a célja.

5. Elkészült a szem, jöhet egy kis alapozó és korrektor a szem alá. Mindenképp töröljétek ki előbb a lehullott port, különben csúnya szürkés árnyalatot kap az alapozó. Fixáló púdert viszek fel az egész arcra, majd bronzosító púdert, arcformának megfelelően. Nem bírtam ki, muszáj volt egy arany csillámos highligtert is felvinnem az arccsontra, nézzétek milyen gyönyörű a matt fekete mellet.

6. Dórinak gyönyörű vörös haja van és fakóbb, természetes formájú szemöldöke. Ilyen esetben én színezett szemöldök spirált szeretek használni, amivel elég csak átfésülni a szálakat. Természetes vörös hajhoz mindig ezt használom: MAC - Pro Longwear Waterproof Brow Set - Toasted blonde

7. Végül egy enyhén barnás, nude kontúr ceruzával megrajzoltam az ajkak ívét, rámentem egy világosabb, tartós, folyékony rúzzsal és száradás után átlátszó szájfénnyel fejeztem be.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!