4 lépcsős bőrápolási rutin a hűvös, téli hónapokra

Horváth Petra
Írta: ,

Mikor beköszöntenek az első mínuszok a bőröm szinte automatikusan pánik üzemmódra vált, és azonnal plusz gondoskodásért kiált. Bizonyára ezzel nem vagyok egyedül, így gondoltam összegyűjtök pár olyan terméket/márkát, amik a téli hónapokban elengedhetetlennek bizonyulnak. Persze tisztában vagyok vele, hogy mindenki más, így amelyik termék valakinek beválik, az lehet másnak nem. Ezért igyekeztem inkább az összetevőkre összpontosítani, azokra a tápanyagokra, melyekre ilyenkor a legnagyobb szüksége lehet a bőrnek, és amik 100%-ig természetesek!

Tisztítás Kép forrása: fashiongonerogue.com

Minden bizonnyal sokunk imád a téli hűvösből hazaesve egy jó meleg, relaxáló fürdőt venni. Ez az édes pihenés egyben azt is jelenti, hogy fokozottan ügyeljünk a bőrünk tisztítására! A megfelelő fürdősó, tusfürdő vagy fürdőtej csodákra képes!

Nem csak alaposan tisztítanak ezek a készítmények, de egyben egy alap ápolást is nyújtanak a bőrnek, ami a radírozás előtt elengedhetetlen! Ma már találhatunk kifejezetten vegán termékeket is a legnagyobb márkák kínálatában!

Ezek nem csak azért jók, mert nem tartalmaznak állati eredetű alapanyagokat, hanem mert biztosak lehetünk benne, hogy a természet által kínált legkiválóbb összetevők gondoskodnak bőrünkről, mint a shea vaj, a méz vagy éppen a rózsa.

Bien tipp: Remek választás lehet a The Body Shop – Moringa termékcsaládja.

Radírozás

A bőr radírozása eléggé megosztó, hiszen vannak, akik elengedhetetlennek tartják, míg mások kifejezetten ellenzik. Tény, hogy nehéz megfelelő terméket választani, sajnos nekem is vannak rossz tapasztalataim.

Ugyanis nem ritka, hogy egy bőrradír többet árt, mint használ, főként, ha olcsóbb, nevenincsen márka kínálatából választunk, ami tele van ismeretlen anyagokkal, és szinte lemarják az ember bőrét, mint sem hatékonyan, de finoman radíroznák azt.

Szerencsére manapság már egyre gyakrabban találkozom a nagy márkák kínálta lehetőségek mellett olyan hazai, és külföldi termékekkel is, melyek kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak.

Bien tipp: Ilyen például a MARK, ami arc- és testradírokat kínál, és amit sok influencer is tesztelt már!