2020-tól zöldebbek lettek a beauty szokásaim: 5 szabály, amit bevezettem

Szőke Angéla
Írta: ,

Azt mondják, a szépségért meg kell szenvedni, de nem jó, ha a Földanya a szenvedő fél. A szépségipar az egyik legkárosabb iparág és még csak nem is arról beszélek, hogy milyen borzalmas, mikor állatokon tesztelik a termékeket, hanem arról, hogy mi magunk mennyi mindent tehetünk a fenntarthatóság érdekében. Kis lépésekkel kell elindulni, ahogy én is tettem. Íme az öt szabály, amit bevezettem a környezetkímélőbb mindennapi szépségápolás érdekében.

Kevesebb szemetet termelek

Egyre többen kezdik felfogni annak a jelentőségét, hogy milyen fontos, hogy törekedjünk a hulladékmentes, azaz„”zero waste” életmódra és én is változtattam pár káros szokásomon, mert rádöbbentem, hogy tényleg elképesztő mennyiségű szemetet tud termelni egyetlen ember is.

Ott kezdtem, hogy kis köröket vágtam egy régi törölközőből és azóta azokat használom vattakorong helyett.

Mivel minden este vattakorongokkal mostam le a sminkem, heti egy zacskóval simán használtam ebből, ma pedig már csak kimosom és újra használom a frottír korongjaimat. Ezzel nemcsak pénzt spórolok, hanem kisebb az öko-lábnyomom is. Kis lépés, de mégis érzékelhető és fontos. 

klenova/depositphotos.com

Odafigyelek a vízzel való spórolásra

Sokan nem zárják el a csapot, miközben fogat mosnak: percekig súrolják a fogaikat, a víz pedig csak folyik közben. Ugyanígy zuhanyzás közben is pazaroljuk, miközben szappanozzuk a testünket vagy hajat mosunk. Láttam egy megrázó dokumentumfilmet arról, hogy Afrikában egész családok, sőt, falvak élnek úgy, hogy abból áll az egész napjuk, hogy kilométereket gyalogolnak egy kútért, majd hazacipelik az értékes vizet. Ha erre gondolsz fogmosás közben, biztosan nem felejted el elzárni a csapot.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!