11 otthoni pórustisztító arcpakolás

11 otthoni pórustisztító arcpakolás

Címlap / Stílus / Arc / 11 otthoni pórustisztító arcpakolás

Szabadulj meg a csúnya fekete pontoktól és eltömődött pórusoktól. A következő arcpakolásokat te is könnyen elkészítheted otthon. Heti egyszeri pórustisztító maszk használatával mindig ragyogó, tiszta arcbőröd lesz!

Menta maszk

Hozzávalók:
– 50ml víz
– 1 púpozott ek. zabkorpa
– 10-15 friss mentalevél
– 1 tojásfehérje, kissé felverve
 
Keverd össze a zabkorpát a vízben és tedd 1-2 percig mikrohullámú sütőbe. Hagyd kihűlni szobahőmérsékletűre. Botmixerrel pépesítsd össze a mentalevelet a tojásfehérjével és keverd hozzá a zabos pépet. Kend az arcodra, hagyd megszáradni, majd mosd le langyos vízzel. A végén gyors jéghideg borogatással zárd le a pórusokat.

Tisztító maszk tojássárgából

Hozzávalók:
– 1 friss tojássárgája
– 1 evőkanál olívaolaj
– pár csepp citromlé
 
Vegyítsük el az összetevőket, míg egy homogén keveréket nem kapunk. Kenjük arcunkra és hagyjuk hatni 20 percet. Meleg vízzel mossuk le a maszkot, majd rózsavízzel öblítsük le, ez összehúzza a pórusokat. Kenjük be arcbőrünket hidratáló krémmel.

Gyengéd tisztító arcmaszk

Arcod visszanyeri egészséges ragyogását, fiatalos megjelenését ezzel a házi készítésű tisztító arcpakolással. Mindamellett, hogy eltávolítja a bőrről a szennyeződéseket, hidratál és puhít. Heti egyszer elvégezve egész nyáron finom és tiszta arcbőröd lesz.
 
Hozzávalók:
– 2 ek. méz
– 120 ml zsíros joghurt
– 1 csésze jeges fekete tea
– 4 csepp aromaterápia olaj bőrtípus szerint (érzékeny bőrre kamilla kivonat, normál bőrre levendula olaj, zsíros bőrre ylang ylang vagy szantálfa olaj, öregedő bőrre rózsaolaj).
 
Keverd össze a mézet, a joghurtot és az illólajat. Kend be vele az arcod, hagyd hatni 15 percig. Alaposan öblítsd le jeges fekete teával. A végén hidratáld arcodat.

Zöld tea maszk

A zöld tea jól ismert magas antioxidáns tartalmáról, megtisztítja a bőrt a rossz olajaktól és piszoktól, puhává és megújulttá teszi.
 
Hozzávalók:
2 ek. zöld tea
2 ek. aloe vera gél
2 ek. e-vitamin krém
2 ek. méz
3 ek. kaolin agyag
4 csepp rozmaring olaj
2 csepp levendula olaj
1 csepp narancsolaj
 
Keverd össze a zöld teát, aloe vera gélt, E-vitamin krémet és mézet, ez után jöhet az agyag és az olajak. A sima keveréket kend arcbőrödre és dekoltázsodra, hagyd hatni 20 percet, majd öblítsd le langyos vízzel.
A maradék pakolást zárd üvegedénybe, 48 óráig megőrzi frissességét.

Citrus maszk

Ha zsíros a bőröd és pórusaid el vannak tömítődve, ez egy ideális maszk számodra.
 
Hozzávalók:
– egy hámozott citrom
– 50 dkg natúr zsíros krémsajt
 
A citromot botmixerrel pépesítsd össze, keverd hozzá a krémsajtot, majd gyengéden kend fel arcbőrödre. Hagyd hatni 15 percig, majd mosd le bő vízzel. A bőr megtisztul és hidratálttá válik.

Paradicsomos pórus tisztító maszk

A paradicsom jól ismert pórusösszehúzó tulajdonságáról. Egyetlen lágy, érett paradicsom szükséges hozzá.
Törd össze péppé, alkalmazd az arcbőrödre és hagyd hatni 15 percig. Mosd le langyos vízzel. A pórusaid láthatóan kisebbek és halványabbak lesznek.

Zabos pakolás

A zab köztudottan tisztítja és ragyogóvá teszi, a joghurt pedig táplálja és lágyítja az arcbőrt.
 
Hozzávalók:
– 2 evőkanál zab
– 2 evőkanál joghurt
 
A pakolás alkalmazása előtt pároljunk 15 percig kamilla teával, hogy kitáguljanak a pórusok. Zúzzuk össze a zabpelyheket, keverjük össze a joghurttal és tegyük hűtőbe. Így a zab megpuhul a joghurtban és összeérnek a hatóanyagok. Hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni. Alkalmazzuk a pakolást az arcra, hagyjuk hatni 30 percet, majd langyos vízzel mossuk le. A végén hideg vízzel öblítsük le a bőrt, hogy lezárjuk a pórusokat.

Epres pólustisztító pakolás

Az eper szalicilsavat tartalmaz, amely eltávolítja az elhalt hámsejteket, kitisztítva a pórusokat, közben pedig ragyogóbb, fényesebb lesz a bőr. Finoman visszahúzza a bőrpírt és duzzanatokat.
 

Hozzávalók:
– 4-5 közepes méretű eper
– 2 teáskanál tejszín
– 1 teáskanál méz
 
Törjük pépesre az epret, keverjük össze a tejszínnel és a mézzel. Alkalmazzuk az arcra, hagyuk 20 percig rajta, majd öblítsük le langyos vízzel.

Pórusösszehúzás uborkás epres pakolással

Ez az arcpakolás segít természetes módon összeszűkíteni a pórusokat, kitisztítva azokat.
Hozzávalók:
– 15 dkg eper
– 5 dkg joghurt
– 1 kis uborka
– 2 evőkanál zabliszt
– 1 teáskanál méz
 
Gyömölcsfacsaróval facsarjuk ki az uborka levét. Keverjük hozzá a joghurtot és a többi hozzávalót. Tegyük az egészet hűtőbe 10 percre. Amíg a hűtőben van, tegyünk egy forró vízes rongyot arcunkra, ezzel megnyitjuk a pórusokat. Tegyük fel a maszkot, hagyjuk hatni 20 percet, majd meleg vízzel mossuk le. Öblítsük le az arcunkat hideg vízzel, hogy lezárjuk a tiszta pórusokat.

Tojásos uborkás pakolás

Ezzel a házi arcpakolással megtisztíthatod eltömített pórusaidat, miközben a bőr hidratáltabb, selymesebb lesz. 
 
Hozzávalók:
– 1 tojás
– 1 evőkanál teljes kiörlésű liszt
– 1 kisebb uborka
 
Verjük habosra a tojást, keverjük hozzá a lisztet, míg egy vastag sima keveréket nem kapunk. Az uborkát hámozzuk meg és turmixgépben pépesítsük. Keverjük össze a lisztes tojásos keverékkel. Alkalmazzuk a pakolást az arcunkra és hagyjuk hatni 15 percet. Mossuk le langyos vízzel.

Avokádó maszk

Elsősorban száraz és normál arcbőrűeknek ajánlott az avokádós pakolás. Természetes arctosztító tulajdonsága mellett hidratálja a bőrt és egészséges ragyogást kölcsönöz neki.
 
Hozzávalók:
– 1 fél avokádó 
– 30 ml narancslé
– 1 teáskanál akácméz
– 1 teáskanál melasz
– pár csepp kamilla illóolaj
 
Keverd össze az összes hozzávalót egy turmixgépben, kend fel arcbőrödre, hagyd hatni 20 percet, majd meleg vízzel mosd le.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!