10 meglepő szépségtrükk fülpiszkálóval

Bukor Ágnes
Írta: ,

A fülpiszkáló legalapvetőbb használati módját mindenki ismeri. Na de tudtátok-e, hogy a fültisztításon kívül milyen szépségápolási területeken lehet még segítségül hívni? Nálam napi szinten minimum öt darab elfogy, ezért mindig betárazok belőle.

Sminkjavítás

Én a legtöbbször a sminktükröm előtt hívom segítségül a fülpiszkálót, ha a szempilla spirálozás után túl gyorsan nyitom ki a szemem. Ilyenkor a felkenődött festéket gyorsan el tudom távolítani ezzel a mindentudó pálcikával.

Szemfestésnél

Ha szemceruzával húzom ki a szemem, akkor a vonal elkészítése után egy piszka segítségével végig tapogatom a csíkot, majd erre a már zsírtalanított vonalra dolgozom bele a fekete szemhéjport. Ezzel a technikával sokkal tartósabbá válik a sminkünk.

Vízvonal meghúzásánál

Ha egy erős füstös szemet készítünk magunknak, akkor elengedhetetlen a vízvonal (a szem belső, alsó vonala) kihúzása fekete szemceruzával. Ekkor hajlamos a szemceruza beülni a szem belső szemzugába. Ami olyan, mintha fekete csipánk lenne, tehát nem túl szép látvány… Na ekkor jön a fülpiszkáló, mely segítségével könnyedén eltüntetheted azt a kis fekete piszkot.

Szemöldökformázás

Sokszor írtam már arról, hogy én azt tartom a legjobb technikának a szemöldökformázásnál, ha egy ferde ecset segítségével festjük meg a szemöldökünket. Az ecsetet mártsuk bele egy matt barna porba, majd a szőrnövekedéssel megegyező irányba fessünk apró, pici szőrszálakat magunknak. Itt jön akcióba a varázslatos fülpiszkáló, amikor is el szoktam vele satírozni az esetleg erősebben megtapadt port.

Rúzsozásnál

Ajakfestésnél is jó célt szolgál egy mindig kéznél lévő fülpiszkáló, hiszen ha nem voltunk elég pontosak a szánk megfestésénél, akkor könnyen kerülhetett a vonalon kívülre is rúzs. Na, ekkor jön a kicsike, és távolítja el nekünk maradéktalanul az oda nem illő rúzsmaradványt.

Arctisztításnál

Miután megtisztítottad a bőröd a napközben rárakódott szennyeződésektől és a sminktől – erre egyébként ajánlani tudom a Nivea Double effect szemfestéklemosóját –, akarva-akaratlanul is a szempilla töveknél maradhat némi festék, hiszen onnan nehéz tökéletesen eltávolítani. Ekkor kapj elő egy piszkát, majd tegyél rá az előbb említett szemfesték lemosóból és távolítsd el vele a makacs festéket.

Pattanásokra

Azok a fránya pattanások, bár ne okoznának ennyi galibát! Ha nem akarsz az ujjaddal hozzáérni a felszínéhez, akkor tedd a fültisztító végére a tonikot, majd így kend be a pattanásod.

Körömlakkozásnál

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én sose tudom úgy kifesteni a körmeim, hogy ne menjek ki a körömvonalon kívülre, de hál istennek ekkor is ott lapul a fülpiszkáló mellettem, és máris megoldja ezt a malőrt.

Bármilyen folt az arcon, fogakon

Szemfesték maradvány, egy kicsit több alapozó, vagy esetleg egy kis rúzs a fogunkon? Vegyétek elő a fülpiszkálót és vessetek véget a kellemetlen foltoknak!

+1

Ismerős az a helyzet, amikor már végleg meg akartok szabadulni a piros körömlakktól, de azt sehogyan sem tudjátok a körömágyról leszedni? Na, ekkor is jól jönnek a már nélkülözhetetlen fülpiszkálók!

Most csak 10 praktikát soroltam fel, ahol be tudjuk vetni a fülpiszkálót, de még számos olyan terület van a testünkön, ahol segítségül hívhatjuk varázspálcánkat.