A bombabiztos ajándékozási lista, hogy soha többé ne kelljen a tökéletes meglepetésen törni a fejedet

Zabolai Margit
Írta: ,

Veled is számtalanszor előfordult már, hogy kétségbeesetten pillantottál a naptárra, mert valakinek szülinapja, házassági évfordulója, ballagása volt, és te már megint az utolsó pillanatra hagytad a meglepetés beszerzését? Van egy módszer, amivel az utolsó pillanatban beszerzett, izzadságszagú kényszermegoldások helyett könnyedén, mindenkinek, minden alkalomra a megfelelő ajándékokat veheted meg, ráadásul a malacperselyedet sem kell feltörnöd miatta! (x)

Készíts listát!

Írd össze azokat az embereket, akik elég fontosak számodra ahhoz, hogy a fontos események során megajándékozd őket, majd gondold végig az egész évet, és írd fel, hogy mikor, milyen eseményre szeretnél ajándékot venni nekik!

Rendezd őket kategóriákba aszerint, hogy mennyire fontos, hogy ajándékot vegyél nekik – például az anyukád szülinapja nyilván kihagyhatatlan, de ha a kolléganőd megszerzi a jogosítványt, biztosan örül egy gratuláló kis apróságnak, de azért ez nem elengedhetetlen tétel a listádon.

A közeli hozzátartozók és legjobb barátok születés- és névnapja mellett gondolj arra is, hogy lesz-e valakinek esküvője, kerek házassági évfordulója, ballagása vagy diplomaosztója, vagy várható-e kisbaba érkezése.

Figyelj és jegyzetelj!

Ha már pontosan látod, hogy kinek, mikorra és hány ajándékot kell beszerezned, kezdj el figyelni! Ha egy közelgő szülinap kapcsán kezdesz el puhatolózni, az elég átlátszó, de szerencsére új listáddal az egész év a rendelkezésedre áll, hogy kifigyeld, ki, miről álmodozik.

Figyelj, hogy a szeretteid megemlítenek-e valamit, amire vágynak, vagy amit szívesen kipróbálnának. Figyeld meg, hogy milyen termékeket használnak!

Egy női parfüm például csodálatos ajándék lehet, de csak, ha tudod, milyen illatot kedvel a megajándékozott - de a legbiztosabb, ha ismered a brandet, amiért odavan.

Jó ötlet, ha találkozásokkor, beszélgetésekkor gyorsan a telefonodba készítesz egy jegyzetet arról, hogy az illető melyik márkát kedveli, milyen új hobbit szeretne kipróbálni, milyen élményekre vágyik, aztán otthon ezt mind felviheted a listádra. Amikor eljön az ajándékozás ideje, választhatsz valamit a feljegyzett tételek közül, vagy használhatod azokat inspirációnak is.

Vásárolj előre, spórolj pénzt és fejfájást!

Ha előtted a listád, pontosan tudod, hogy mik azok az alkalmak, amikre ajándékot kell beszerezned, így előre fel is készülhetsz. Használd ki a leárazásokat, például a Black Friday-t vagy a Cyber Monday-t, ne hagyd veszni a lehetőséget, hogy utána egy hónappal később észbe kapva, az utolsó pillanatban és jóval drágábban vedd meg az ajándékot!

Ha pontosan tudod, hogy mit kell beszerezned, figyelheted a leárazásokat, kérhetsz weboldalakon értesítést, ha az adott termék akciós lesz, vagy felhasználhatod a kuponjaidat.

A boltok körbejárása helyett szintén érdemes megfontolni az online vásárlást, nem csak azért, mert kényelmesebb, hanem mert többnyire olcsóbb is, ráadásul itt nem érzed azt, hogy ha már eljöttél, meg kell venned az ajándékot, bármikor kényelmesen „visszatérhetsz”, így ki tudod várni a leárazásokat.

Ha nem az utolsó pillanatra hagyva, kényszerből, hanem előre eltervezetten, tudatosan vásárolsz, akkor nem csak sok kapkodást és aggodalmat, de pénzt is spórolsz, vagy ugyanazért az összegért egy jóval értékesebb meglepetést nyújthatsz át a szeretteidnek.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!