A leghatásosabb házi szerek pattanásokra és mitesszerekre

Bukor Ágnes
Írta: ,

Vannak azok a szerencsések, akiknek csak serdülőkorukban keserítik meg a pattanások és mitesszerek az életüket, és vannak azok, akiknek bizony mindennapos küzdelmet és állandó problémát jelentenek, kortól függetlenül. Ha te is ez utóbbi csoportba tartozol, akkor figyelj, mert hoztam neked pár igazán hatásos házi csodafegyvert, ami segíthet megoldani a problémádat!

Fokhagymával a pattanások ellen Kép forrása: dropdeadgorgeousdaily.com

A pattanások egyik legnagyobb ellensége a fokhagyma, hiszen baktériumölő és fertőtlenítő hatása is van, így ha ráteszed a pattanásokra, azok nagyon gyorsan leszáradnak majd.

Csupán annyi a dolgod, hogy egy gerezd fokhagymát felkarikázol, és egy szeletet odatapasztasz (akár sebtapaszt is bevethetsz) a problémás területre.

Ezután dőlj hátra és pihenj 20 percet, majd távolítsd el a szeletet és mosd le a bőrödet.

Arra azért figyelj, hogy a fokhagyma illata könnyen beleivódhat a bőrödbe, ezért randi előtt nem célszerű bevetni (esetleg kezelés után dörzsöld át az arcodat friss citrommal, az segít elvenni a kellemetlen illatot). 

 

Citromlé és szódabikarbóna bomba Kép forrása: yahoo.com

Ez tényleg egy pezsgő bomba lesz, ha elkészíted! 

Végy egy kis tálkát, amibe tegyél 2 evőkanál szódabikarbónát, majd vágd ketté a citromot és csepegtesd a porba a levét.

Egy folyékony elegyet kellett kapnod, amivel már be is kenheted a pattikat )érezni fogod, hogy mikor kell lemosnod, de 10 percnél tovább felesleges fennhagyni).

Meglátod, ennyi idő is elég arra, hogy a csodaszer kifejtse a hatását, így a pattanásoknak hamarosan búcsút inthetsz!