A kérdés, amit minden nő feltesz magának: Várni a szőke hercegre, vagy megalkudni?

Sokan egész életükben várnak valamire, aki megtestesíti számukra a szőke herceget, mások pedig belemennek olyan kapcsolatba, melyben talán már nem is igazán boldogok, de legalább van mellettük valaki. Nincs jó, vagy rossz döntés, csak egyre figyelj…a boldogságodra!

1/5 Hol él a szőke herceg?

Hát leginkább a mesékben és nem valószínű, hogy testet öltve eljön érted, de nem is baj, hiszen mindenkinek mást jelent a szőke herceg. Ő nem tökéletes, ahogyan te gondolod, nem biztos, hogy az összes kocka látszódik a hasán és az sem valószínű, hogy úgy öli a sárkányokat, mint az eredeti a mesékben.

Ami, viszont biztos, az az, hogy a maga tökéletlenségével lesz számodra tökéletes, mert ilyen az élet. Aki egyeseknek tökéletlen, az valakinek úgy jó, ahogy van. Viszont a legnehezebb feladat egymás meglelése és ez bizony nem könnyű, de a jó hír az csajok, hogy nem is lehetetlen.

Nincsenek vakvágányok… Kép forrása: nathaliakalil.com.br

2/5 Nincsenek vakvágányok…

…csak tapasztalatszerzés. Könnyen lehet, hogy jó pár békát meg kell csókolnod a hercegedig.

Az élet éppen attól csodálatos, hogy néha zuhanunk, aztán felemelkedünk. A párkapcsolat nyelvére lefordítva, lehet, hogy ér néhány csalódás, de utána jön majd valaki, aki megváltoztatja az életedet.

Sok nő nem akarja feleslegesen pazarolni az idejét egy olyan emberre, aki iránt nem érez határtalan lángot, pedig lehet, hogy ez egy olyan tapasztalattal gazdagítaná életét, melyre nem is számít. A legfontosabb, hogy nyitott legyél új emberekre, mert soha nem tudhatod, hogy melyik maszk mögött lapul a te herceged.

Mit jelent a megalkuvás? Kép forrása: frame.bloglovin.com

3/5 Mit jelent a megalkuvás?

Sokan félreértik a megalkuvást és magukra veszik, arra asszociálva, hogy ez egyet jelent a kompromisszumokkal, melyek nélkül valljuk be nem működik egyetlen kapcsolat sem. Ha most azon agyalsz, hogy vajon a te kapcsolatodra igaz e, akkor van egy nagyon egyszerű módszer arra, hogy kiderítsd. Kérdezd meg magadtól a következőt: „Boldog vagyok?”

Ez a kérdés a mindenség kérdése, más nem számít. Viszont a boldogság nem a tökéletességről szól, hanem a feltétel nélküli szeretetről. Mikor képes vagy boldog lenni egy olyan ember mellett, aki talán teljesen különbözik tőled, akivel a leghevesebb vitáid vannak, mégis valami összeköt benneteket.

A megalkuvás pedig az, mikor hosszú éveket áldozol egy olyan kapcsolatra, mely nem tesz boldoggá és tudod, hogy a jövőben sem fog. Érted már a lényeget?

Megéri várni egy életen át? Kép forrása: theodysseyonline.com

4/5 Megéri várni egy életen át?

Persze! Gyakorold a türelmet, mert e felett nincs hatalmad.

Nem akkor jön a herceg, mikor te csettintesz egyet, hanem akkor, amikor készen állsz rá.

De persze várakozni nem azt jelenti, hogy a szobádban gubbasztva várod a nagy ő-t, hanem azt, hogy élvezed az életet, nyitott vagy mindenkire és tudod, hogy rád is vár valaki a nagyvilágban.

Hit nélkül nem megy Kép forrása: wsj.com

5/5 Hit nélkül nem megy

Ez nem csak a szerelemre igaz, hanem úgy nagyjából mindenre az életedben. Ha valamit hit nélkül csinálsz, legyen ez egy vállalkozás, vagy egy új párkapcsolat, a legjobb, ha bele sem kezdesz, mert csak az időd megy vele.

Hinned kell magadban és abban, hogy igenis van egy szőke herceged, viszont, mivel az élet nagy mókamester, biztos, hogy nem lesz zökkenőmentes a megtalálása. Emiatt kár bánkódnod, mert ez a későbbiekben csak a javadra válhat.

Addig is lehetőséged van elsajátítani a türelmet, elfogadást és a feltétel nélküli szeretetet.