6 cipő típus, amit be kell szerezned a meleg szezonra

Írta: ,

Végre jön a naposabb, melegebb, szárazabb idő, ami természetesen tökéletes kifogás… khm, úgy értjük, alkalom legyen arra, hogy beszerezz néhány új cipőt. Ez a hat típus például mindenképpen javasolt a szezonra, szóval csapj le rájuk, és nyugodtan fogd az egészet ránk! (X)

Szellős szandálok Kép forrása: ccc.eu

1/6 Szellős szandálok

Természetesen, ha jó időről beszélünk, az első cipőtípus, ami eszünkbe jut, az a szandál.

Érdemes egy olyan darabot beszerezned, ami kényelmes és jól variálható, mint például ez a vidám mintás darab, ami sokféle nyári ruhához illik, de egy semleges farmeres összeállítást is azonnal feldob.

A vastagabb sarkú fazonok néhány éve jöttek vissza a divatba, és idén is népszerűek maradnak, ráadásul nagyon kényelmesek, a gardróbod strapa-darabjai lehetnek.

1 - Lapostalpú szandál

2 - Tűzpiros fordítottbőr szandál

3 - Pántos szandál

Félcipők a sűrű napokra Kép forrása: ccc.eu

2/6 Félcipők a sűrű napokra

Biztos, hogy ebben a szezonban is lesznek olyan napjaid, amikor sok mindent kell elintézned, és sokat kell talpon lenned, de ez nem jelenti azt, hogy közben ne lehetnél stílusos. Egy sportos és laza félcipő kiváló társad lesz az ilyen napokon, és ha egy egyszerűbb fazont, de anyagában vagy designjában különleges darabot választasz, akkor úgy is fogod érezni benne magad.

A fémes, csillogó cipők a szezon kedvencei lesznek, de értelemszerűen ezeket inkább egyszerű, letisztult vonalvezetésű és színű alapdarabokkal érdemes hordanod, hogy a cipő önmagában érvényesülhessen. A pasztell színű félcipők vagy a csipkés fazonok is 2017-es kedvencek.

1 - Ezüst espadrille

2 - Arany színű félcipő

3 - Világoskék fűzős cipő

4 - Csipke hatású félcipő

Vagány tornacipők Kép forrása: ccc.eu

3/6 Vagány tornacipők

Fesztiválokra, fűben sörözéshez, szabadtéri programokhoz, városnézéshez – egy tornacipő mindig jó választás, és gyakorlatilag sosem megy ki a divatból.

A legújabb trendek szerint nyugodtan viselheted akár nyári ruhával, plisszírozott szoknyával is, de természetesen a farmerhez, shortokhoz is mindig jól áll. Ha csak egyetlen darabot szerzel be, legyen az egy fehér fazon - egyszerűen minden hétköznapi szettel megy!

A fűző nélküli, sztreccses változatokba belebújni is nagyon egyszerű, és az a lazaság is visszaköszön bennük, ami a szezon legtrendibb darabjait jellemzi most.

1 - Kék horgolt cipő

2 - Hófehér tornacipő

3 - Halványrózsaszín fűző nélküli cipő

4 - Piros tornacipő

Kecses balerinák Kép forrása: ccc.eu

4/6 Kecses balerinák

A balerina cipők továbbra is itt vannak, és eszük ágában sincs kimenni a divatból.

Nem is csoda, hiszen kényelmes, és szinte bármihez hordható viseletek, egy balerina kiváló választás mindenhez, amihez egyébként a tornacipő is jól állna, de egy kicsit elegánsabb, lágyabb, nőiesebb hatást szeretnél kelteni vele.

Az idei trendeknek megfelelően érdemes a természetes anyagokat keresni, a kék és a fehér társítása pedig sosem lesz divatjamúlt, ha nyári színekről van szó. Az apró minták szintén beleillenek a geometrikus trendek utóhullámaiba.

1 - Rózsaszín bőr balerina

2 - Fekete balerina cipő

3 - Rózsaszín bőr balerina

4 - Világoskék lyukacsos mintás cipő

Kellő komolyságú oxfordok Kép forrása: ccc.eu

5/6 Kellő komolyságú oxfordok

Az oxford cipőt gyakorlatilag arra találták ki, hogy olyan helyeken is stílusosan és divatosan jelenhess meg, ahová azért kell egy kis komolyság és elegancia.

Ez a lyuggatott, fehér darab gyönyörű ötvözete a férfias és nőies stílusjegyeknek, az ezüstös cipő pedig a fémes, csillogó trendeket is követi. Egy klasszikus fekete bőr darab jó befektetés, hisz lényegében mind a négy vszakban hordható.

Hordd skinny farmerrel vagy vászon répanadrággal - egy szűk szárú nadrággal egyszerűen tökéletes párost alkot az oxford cipellő.

1 - Ezüst oxford cipő

2 - Fekete kígyóbőr mintás cipő

3 - Fehér lyukacsos oxford cipő

Nyitott orrú bokacipők Kép forrása: ccc.eu

6/6 Nyitott orrú bokacipők

Ezek azok a nőies cipők, amik magukkal hozzák a télből annyira imádott csizma fazont és a nyár könnyed légiességét. Ezeket az elöl nyitott cipőket soha ne hordjuk zoknival vagy harisnyával, egyéb kitétel divat szempontból nincs is. 

Az idén is annyira divatos elöl gombos farmerszoknyával, de nyári ruhákkal vagy hétköznapi farmerekkel/shortokkal is szexi szettet teremthetsz magadnak.

1 - Fehér perforált bokacsizma

2 - Fekete magassarkú

3 - Bézs nyitott orrú cipő