5 trükk, amit a konyhaszigeteddel művelhetsz

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Ugyan a trendeket illetően némileg háttérbe szorultak a konyhaszigetek, praktikusságuk a mai napig megkérdőjelezhetetlen. Legyen hatalmas, vagy éppen aprócska az alapterület, egy jól eltalált sziget csodákat tehet a konyháddal.

Beépített gépek Kép forrása: brayerdesign.co.uk

A sziget egyik elsődleges és legfontosabb szerepe, hogy – mélységének és szélességének köszönhetően – akár az átlagosnál nagyobb gépeket is könnyen beépítheted.

Nem kell az éléskamrába dugni a borhűtőt, és arra is van megoldás, ha gigantikus méretű főzőlapon és sütőben szeretnéd készíteni a családodnak az ebédet.

Egy méretes szigeten mindennek jut hely, és semmi akadálya nincs annak sem, hogy akár több gép kerüljön egymás mellé.

Ami azonban fontos, hogy már a tervezés legelején gondolnod kell rá, mit szeretnél beépíteni, hiszen a kiállásokat ennek megfelelően kell elkészíteni.

 

Térelválasztó és étkező Kép forrása: crateandbarrel.com

A konyhasziget másik nagy előnye, hogy kis és nagy alapterületű helyiségben is megállja a helyét.

Ennek oka az, hogy a sziget (akár kicsit megemelve) szolgálhat étkezőként, így az aprócska konyhákban a látványost és a hasznost könnyen összeboronálhatod.

Ott, ahol nem kell spórolni a hellyel, a sziget szolgálhat egyfajta térelválasztóként.

Segítségével pontosan kijelölheted, meddig tart a konyhád, és honnan kezdődik az étkező, ám ezzel mégsem keltesz bezárt hatást – elvégre a sziget lényege pont az, hogy minden oldalról kényelmesen körbejárható legyen.