Arc / Stílus

5+1 hatalmas szemöldök-baki, ami öregít

5+1 hatalmas szemöldök-baki, ami öregít

4/5. Túl sötét szemöldök

Ez a pont főleg a világos hajú és bőrű nőkre vonatkozik, egy koromfeketére festett szemöldök ugyanis nekik sosem fog olyan jól állni, mint akinek eredetileg sötét a haja és fekete a szemöldöke. A túl pigmentált szemöldök viselőjét komornak és mérgesnek, ezáltal pedig koránál idősebbnek láttatja.

Ugyanakkor magától értetődő, hogy őszen nem szabad hagyni a szemöldököt, azonban ha festeni kell, a világos hajú nők mindig próbáljanak meg természetesebb színekkel operálni, mint a világos- vagy sötétbarna.

 

5/5. Túl élesen ívelt szemöldök

A szemöldök íve rendkívül fontos az arc keretezésében és ideális elhelyezkedését úgy kapjuk meg, ha az orrcimpánk tövéből húzunk egy képzeletbeli vonalat a pupillánkon keresztül és a szemöldökünkig hosszabbítjuk: ahol a vonal metszi a szemöldököt, oda kerüljön az ív legmagasabb pontja.

A túl sarkos ív azonban természetellenes hatást kelt és öregít, így azzal vigyázzunk. Érdemes megemlíteni, hogy az ív nélküli, teljesen egyenes szemöldök sem mutat jól.

 

+1. Hézagos szemöldök

Nem mindenkit áldott meg a sors dús, szabályos szemöldökkel: van, akinek az eleje kopottas, valakinek a vége hiányzik, míg másoknak lehet, hogy az egész szemöldöke fog- azaz „szőrhíjas”.

A kozmetikusok szerint a szemöldök végének hosszúsága különösen fontos, mert ha az hiányzik, a szem fáradtnak és lelógónak tűnhet. Ha egy heg vagy némi szőrhiány miatt a szemöldök nem egyenletes, rajzold meg a hiányzó szálakat szemöldök ceruzával.

 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást