Top 10 székrekedést okozó élelmiszer - Mellőzd őket az étrendedből - Oldal 2 a 3-ből

Top 10 székrekedést okozó élelmiszer – Mellőzd őket az étrendedből

Top 10 székrekedést okozó élelmiszer – Mellőzd őket az étrendedből

Címlap / Életmód / Egészség / Top 10 székrekedést okozó élelmiszer – Mellőzd őket az étrendedből / 2. oldal

4. Feldolgozott élelmiszerek

Ez bizony rossz hír a gyorséttermek szerelmeseinek. A feldolgozott, finomított élelmiszerek közvetlen következménye a székrekedés. Az olyan ételek, mint a pizza, hamburger, fagyasztott készételek, chipszek és por-burgonyapüré nemcsak egészségtelenek, hanem alacsony rosttartalmuk miatt székrekedéshez vezetnek.

5. Koffein

A koffeinnek megvan az a tulajdonsága, hogy dehidratálja szervezetünket, ezzel elősegítve a székrekedést. Ezért ha kávé, csokoládé vagy fekete tea fogyasztók vagyunk, mindig igyunk meg egy pohár vizet is. Ezen túlmenően a koffein nyugtalan lelkiállapothoz vezethet, álmatlansághoz vagy akár depresszióhoz, amely lelkiállapot ugyancsak székrekedéshez vezethet.

6. Fehér rizs és búza

Általában a fehér szénhidrát tartalmú élelmiszerek mind székrekedést okoznak. Ide tartoznak a már említett cukrok és cukrozott termékek is. Fehér rizs és kenyér helyett fogyasszuk inkább a barna változatokat, ugyanis több rostot tartalmaznak. Ha tehetjük azonban köretként mindig salátát fogyasszunk, hisz tele van rosttal.

7. Zsíros ételek

A tápcsatornában a zsírok emésztődnek meg utoljára, a fehérjék és szénhidrátok után. Ennek eredményeként a zsíros ételektől lelassul az emésztés, ami székrekedéshez vezet. A legtöbb közkedvelt élelmiszer hidrogénezett és állati zsírt tartalmaz (sajt, fagylalt, zsíros húsok, zsíros tej, pizzák, chipszek), ezek fogyasztását a minimumra kell csökkentenünk.

Oldalak: 1 2 3

»

2 hozzászólás

 • janika
  2021.05.09., 19:44

  a “Nem megfelelő folyadék bevitel” mijóta élekmiszker? he

  a cik egy hüjesék ezek nemindeggyik okosz szégreketést
  a taly ináb mekhajtya a embert

  Válasz
 • Garten Garden
  2021.05.10., 00:04

  Tényleg komolyan gondolta a szerző amit ide leirt?Szerintem nem rendelkezik elég tudással,előbb tájékozódni kellett volna!

  Válasz

Írj egy hozzászólást