Otthon / Kert és terasz

Top 10 szárazságtűrő évelő virág

Lila napliliom

Muskátli (Pelargonium)

A muskátli már több mint egy évszázada a virágos kertek kedvence. Nemcsak a virágágyakban mutat jól, hanem a virágedényekben is. Szereti a meleget és a napfényt, száraz körülmények között is jól megél. Az őszi hideg beálltával a lakásban át tud telelni és tavasszal újra ki lehet ültetni. Egész évben virágzik, ha elég fényt kap.

Hová ültessük: napos helyre
Növény típusa: évelő, éves, beltéri
Magassága: egészen 60 cm-ig
Szélessége: egészen 60 cm-ig

Gerbera (Gerbera)

A gerberák annyira tökéletesek, hogy öröm nézni őket. Szinte minden színben virágoznak, száruk hosszú, erős és vastag. Több hétig is kibírják vázában, a talajban sem érzékenyek. A legnagyobb szárazságokat is képes átvészelni. A legjobban azonban egyenletesen nedves talajban érzi jól magát, és napos helyen. Könnyű termeszteni.

Hová ültessük: napos helyre
Növény típusa: éves, évelő
Magassága: 30 cm
Szélessége: egészen 60 cm-ig

Sarkantyúfű (Delphinium)

Mesébe illő szépsége a kertészek kedvenc virágává teszi. Tömött, gravitációt meghazuttoló virágzatukkal és élénk kék, rózsaszín vagy fehér virágukkal luxus növényeknek tűnnek. Szeretik a meleg nyarakat, de igénylik a megfelelő nedvességet és nem tűrik a nagy szelet.

Olvastad már?  7 óriási tévhit a magas vérnyomásról

Hová ültessük: napos, félig napos helyre
Növény típusa: évelő
Magassága: 30-150 cm
Szélessége: 30-90 cm

Sásliliom (Hemerocallis)

Könnyen termeszthető, gyakran nő az árkok szélére, elhanyagolt területekre. Mégis annyira dicsőségesen mutat trombita alakú virágjaival! A rengeteg hibrid fajta között különböző magasságokban, színekben, méretekben és formákban fordulnak elő. Bár minden egyes virág csak egy napig tart, a számos rügyből folyamatosan bomlanak ki újabb virágok. Szárazságtűrő, könnyen termeszthető növény, és igen illatos is.

Hová ültessük: napos, félig napos helyre
Növény típusa: évelő
Magassága: 30 cm-120 cm
Szélessége: 30-90 cm

Krizantém (Chrysanthemum)

Az őszi virágos kertek nélkülözhetetlen virága. Rengeteg színben és formában létezik. Virágágyásokba, de edényekbe is ültethetjük.

Hová ültessük: napos, félig napos helyre
Növény típusa: évelő
Magassága: 30-90 cm
Szélessége: 30-90 cm

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást