Amikor fiatal felnőttként megkérdeztem a nagymamámat, mi a titka annak, hogy az ő piskótája mindig tökéletes lesz, azt mondta, csak sokszor kell csinálni, aztán egyszer csak ráérzek, hogyan kell, és utána az enyém is az lesz. Ebben is van valami, de a jó hírem az, hogy a piskótakészítés, mint fizikai és kémiai reakciók összessége, ennél jóval egzaktabb tudomány, így a száraz piskóta problémájára konkrétabb okok és megoldások is léteznek.
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Ha megérted, miért volt száraz a piskótád, a problémát már a következő sütéskor is orvosolhatod, és nem kell a századik alkalomra, és a megérzésedre várni. Nézzük, mik a leggyakoribb felelősei a problémának!
Túl sok liszt a piskóta receptjében

A száraz piskóta egyik legtipikusabb oka, ha több lisztet használsz a kelleténél. Gyakori hiba, hogy túl szorosan tömörítjük a lisztet a méréskor, vagy púposra kanalazzuk a mérőedénybe, és emiatt több liszt kerül a tésztába, mint kellene. A megoldás? Mindig szitáld át a lisztet, és inkább mérj digitális mérleggel, ne csupán kanállal vagy bögrével. Így pontosabb lesz a mennyiség, és elkerülheted, hogy a piskótád túl sűrű és száraz legyen.