Párkapcsolat / Szerelem

Nagy 10 pontos szakítási etikett – Így lehetsz diszkrét és korrekt

Nagy 10 pontos szakítási etikett – Így lehetsz diszkrét és korrekt

7. Hallgasd meg őt is

Ugyan ezt a döntést egyedül hoztad meg, de ez nem jelenti azt, hogy ő nem kommentálhat rá semmit. Hallgasd meg, amit el akar mondani és próbálj meg nem túl hevesen vagy védekezően reagálni. 

8. Térj ki a közösségi médiára is

Sokan érzéketlennek találják, ha szakítás után félórával már ejtik őket az ismerősök közül, kikövetik vagy ne adj isten letiltják őket. A modern kor egyik rákfenéje, hogy manapság már a közösségi médián is „el kell válni”. Ha kíméletes szeretnél lenni, az utolsó találkozón finoman közöld ezt, hogy ne érje váratlanul az exed, hogy mire hazaér, már nem lesznek fent a közös képek. 

9. Ne szóld le a kapcsolatot

Bármi is a szakítás oka, ne értéktelenítsd el azt, ami köztetek volt. Ameddig együtt voltatok, gyengéd érzelmek fűztek egymáshoz és fontosak voltatok a másiknak. Ha leszólod a kapcsolatot, azzal magad is leminősíted. 

10. Ne mondd, hogy „maradjunk barátok”

Azt hinnéd, ezzel a mondattal elveszed a szakítás „élét”, pedig vagy még fájdalmasabbá teszed a másiknak, hogy már csak baráti minőségben tekintesz rá, vagy tovább bonyolítod a helyzetet azzal, hogy hamis reményt keltesz benne. Ő ugyanis egy kis reménysugarat láthat abban, hogy nem szakítjátok meg a kommunikációt. Egyikre sincs szükség, ha pedig ráadásul nem is gondolod komolyan, „csak úgy mondod”, még több kárt okozol. 

+1. Mondj nemet a búcsúszexre!

Sok férfi „használja ki” ezt a fájdalmas alkalmat egy utolsó összebújásra, de ebből soha nem sül ki semmi jó, csak megbonyolítja a továbbiakat.  Ez azt sugallhatja neki, hogy még „összejárhattok” szexelni a jövőben, pedig mindenkinek az a legjobb, ha hamarabb továbblép.

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást