Ha a párod így kezd el beszélni, nincs messze a szakítás

Ha a párod így kezd el beszélni, nincs messze a szakítás

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ha a párod így kezd el beszélni, nincs messze a szakítás / 2. oldal

Szakértők úgy vélik, akad még néhány kevésbé feltűnő előjele annak, hogy a szakítás már nincs messze.

1. Vita közben felálltok

Nagy baj, ha a veszekedésekre az az átmeneti megoldásotok, hogy felálltok, és ott hagyjátok az egészet. Vannak emberek, akiknek szükségük van az egyedüllétre, hogy átgondolják az érzéseiket, ha pedig te is közéjük tartozol, érdemes ezt még időben elmondani a párodnak. Amikor ugyanis egy vita közepén felpattansz, és ott hagyod a partnered, a konfliktus megoldatlan marad, ami később továbbgyűrűzik.

2. Egyikőtök mindig áldozatszerepben tetszeleg

Az sem túl szerencsés, ha kettőtök közül valaki minden vita során úgy tesz, mintha ő lenne az ártatlan áldozat. Ha ez a személy megpróbál bűntudatot ébreszteni a másikban, és mindig úgy csűri-csavarja a szavakat, hogy a végén ő legyen az ártatlan fél, lényegében csak manipulálja a partnerét.

Ritka ugyanis az, hogy valaki mindig mindent jól csinál, míg a másik rosszul; általában megoszlik a felelősség, de ha valaki ezt nem fogadja el, csak tetőzi a problémákat.

3. Egyre kevesebbet beszéltek

Értelemszerűen egy kapcsolat elején még minden a beszélgetésről, egymás megismeréséről szól, ennek üteme pedig évek múltán lelassul. De attól még fontos, hogy beszélgessetek, és ne csak arról, hogy milyen teendők vannak a nap hátralévő részében.

Szakértők úgy vélik, amikor két ember kommunikációja szinte csak erre korlátozódik, és már nem mutatnak érdeklődést egymás hobbija, érdeklődési köre iránt, a kapcsolat gyorsan ellaposodik. És ez az egyik leggyakoribb oka a szakításnak!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást