4 dologból meg lehet mondani, hosszú életű lesz-e a házasságotok

4 dologból meg lehet mondani, hosszú életű lesz-e a házasságotok

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 4 dologból meg lehet mondani, hosszú életű lesz-e a házasságotok / 3. oldal

3. Önvédelmi funkciók

Ez az esetek többségében együtt jár az első pontban említett kritikával. Az embereknek bekapcsolnak az önvédelmi funkcióik, ha kritikát kapnak, vitatkoznak velük vagy bármivel meggyanúsítják őket, és hajlamosak lehetnek ilyenkor visszatámadni.

A gond az, ha mindig, minden helyzetben rögtön ezt a módszert alkalmazod, és saját magadat teszed meg az áldozatnak. Például „összetörtem a poharat, de csak mert te az asztal szélére tetted!” – ez is ebbe a kategóriába tartozik. Akármilyen helyzet is áll fenn, ha nem vállalod soha magadra a felelősséget, a kapcsolatodat is fokozatosan rombolod.

4.
Húzzátok az időt

Mindegy, mi bánt téged, nem beszélsz róla. Igyekszel elnyomni magadban a negatív érzéseket, kerülöd a konfliktust, és egy idő után már inkább kimész a szobából, hogy elkerüld a párodat. Ez nem néhány hét alatt játszódik le, hanem éveket követően, és szinte észrevétlenül váltok házastársból idegenné.

Ha valami zavar, muszáj, hogy beszéljetek róla! Az érzések elnyomása rendkívül káros lehet, nem csak a lelkedre, de a kettőtök kapcsolatára nézve is. Inkább vitatkozzatok 20 percig, majd béküljetek ki, mint hogy napokon át ott legyen köztetek a feszültség!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást