A bugyogó szószoktól kezdve a megégett, ragacsos sajtcseppekig, a sütőd mindenféle kiömlött és szétfröccsenő folyadékok vászna lehet. És amikor ezek eltávolítására kerül sor, jó eséllyel nem egy mozdulat lesz a letörlésük.
VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől
Szerencsére a sütő rendben tartása nem kell, hogy nehéz feladat legyen, és drága pénzt sem kell kiadnod a durva tisztítószerekre. Valójában mindössze két egyszerű dologra van szükséged ahhoz, hogy a sütőd újra ragyogjon – két olyan éléskamrai alapanyagra, ami valószínűleg már kéznél van: szódabikarbónára és ecetre.
Tisztítószerek a kamrából: sok érv szól mellettük
Ezek az összetevők nagyszerű, teljesen természetes tisztítószerek, különösen sok hagyományos sütőtisztító helyett, amelyek gyakran káros gőzmaradványokat hagynak a sütőben. A szódabikarbóna (természetes lúg) és az ecet (természetes sav) együttesen nem mérgező és élelmiszerfelületek közelében biztonságosan használható, így a makacs foltokat és zsiradékot könnyedén le lehet törölni velük.
Ha pedig az ecet szaga elriaszt, a házi sütőtisztítószereket könnyen feljavíthatod két-három csepp illóolajjal, különösen a teafaolajjal, amely természetes zsírtalanítóként működik. A sütő üvegének tisztításához készíthetsz egy spray-t is egyenlő arányban vízből és desztillált fehér ecetből, néhány csepp hozzáadott citromolajjal az illat érdekében.