Életmód / Egészség

5 súlyos tévhit az intim szőrzetedről, amit ideje lenne elfelejteni

Napjainkban igazán kevés dolog maradt, amire az emberek még felkapják a fejüket, érdekes módon azonban az ősidők óta természetes jelenség, az intim szőrzet még mindig tabu témának számít. Emiatt persze van is vele kapcsolatban jónéhány tévhit, amiket szerintünk éppen ideje eloszlatni.

„Az intim szőrzet megvéd a baktériumoktól/elősegíti a baktériumok szaporodását”

Mindkét mítosszal gyakran találkozni, de a helyzet az, hogy így önmagában egyik sem igaz.

Tény, hogy természetanyánk nem véletlenül tett szőrszálakat oda, ahová tett: az intim szőrzet bizonyos szintig képes megakadályozni a baktériumok bejutását a hüvelybe, de természetesen az sem igaz, hogy bombabiztos védelmet jelent például a bőrkontaktussal terjedő szexuális betegségekkel szemben.

A szőrtelenítés miatt kialakuló hámsérülések, gyulladások komoly fertőzéseket tudnak okozni, de nyilvánvalóan a nem megfelelően tisztított intim szőrzetben is könnyebben szaporodnak a baktériumok.

Egyik mítosz sem feltétlenül igaz tehát, az intim szőrzet jelenléte vagy hiánya önmagában nem befolyásolja a nőgyógyászati problémák, fertőzések kialakulását, a személyes higiéniának sokkal nagyobb szerepe lehet számos más, tőled akár független tényezővel együtt.

„Az intim szőrzet nélkül élvezetesebb a szex”

A mítosz alapja, hogy egyesek úgy vélik, aktus közben több stimuláció éri a csiklót, ha nincsenek útban a szőrszálak, aminek persze lehet alapja, de fontos észben tartanunk, hogy nem vagyunk egyformák, minden nő teste más és mindenki mást talál élvezetesnek.

Vannak, akik számára az erősebb, másoknak éppen a visszafogottabb stimuláció hoz örömet.

Hasonlóképpen, vannak, akik egyetlen szőrszál nélkül, pihe-puhán tartják magukat a legvonzóbbnak, és ez segíti a szex közbeni ellazulásukat, mások izgalmasnak, nőiesnek találják az intim szőrzetüket, és az zavarná őket, ha egy-egy kósza szőrszál miatt kellene aggódniuk.

Olvastad már?  Vashiányt okoz és fehérjében szegény? Ezek a leggyakoribb tévhitek a vegán életmódról!

Ebben sem vagyunk egyformák, mindenki maga dönt a saját testéről, és arról, hogy neki mi a jó, így tényleg ostobaság azt feltételezni, hogy létezne egy mindenkire érvényes szabály arról, hogyan is kell kinéznie az intim szőrzetnek az élvezetes szexhez.

„Az intim szőrzet lelohasztja a férfiak szexuális vágyát”

Lehet, hogy lesznek, akiket most nagyon meglepünk, de nagyon komolyan gondoljuk, amit mondunk: akárcsak a nők, a férfiak sem egyformák, és nem feltétlenül találják ugyanazt a dolgot vonzónak.

Miért is találnák? Vannak, akiket a szőrtelen testrészek, másokat a különféle fazonok, megint másokat a teljesen természetes megjelenés hoz lázba, és ezek egyikével sincs semmiféle gond. Preferenciája mindenkinek lehet, a bajok ott kezdődnek, ha valakinek a vágyát kizárólag a szőrszálak jelenléte vagy hiánya képes lelohasztani.

És mielőtt félreértés lenne: a hiba ekkor sem a te készülékedben van! A szexuális vonzalom bonyolult, összetett és persze csodálatos dolog. Ha valaki tényleg csak ezt a néhány centis területet látja benned, és ez alapján dönti el, hogy szexuálisan vonzónak tart-e, vagy sem, akkor jobb is, ha gyorsan kiadod az illető útját.

Aki ilyen egocentrikus és szűk látókörű, az valószínűleg egyébként sem tudna sokat adni neked a szexuális örömök terén.

„A szőnyeg passzol a függönyhöz”

Ősrégi és –lássuk be – elég bugyuta vicc ez, ráadásul elég vaskos szexizmust is érzünk benne: sokan kíváncsiak arra egy ritkább, különlegesebb hajszín esetén, hogy vajon az intim szőrzet színe is megegyezik-e, azt gondolva, ez az egyetlen bizonyíték arra, hogy a nő nem festi, nem manipulálja a hajszínét.

Olvastad már?  Epilátort teszteltünk - zuhanyzás közben! Ilyen lett a bőröm a Philips Satinelle Prestige használata után

Az igazság viszont az, hogy az intim területeken növő szőrszálak árnyalata nem feltétlenül egyezik meg a hajszínnel, mert a testünkön növő szőrszálak melanintartalma az egyes területeken eltérő lehet.

Ha már mindenképpen érdekel a dolog, sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy egy adott ember intim szőrzetének árnyalata a szemöldökének árnyalatával egyezik meg.

De őszintén – miért kellene ezt tudnod?

„Az intim szőr bármekkora hosszúságúra nőhet”

Tényleg nehezünkre esik elhinni, hogy vannak, akik komolyan ezt gondolják, de úgy tűnik, az idétlen amerikai vígjátékok visszatérő poénját az intim szőrzettel meg a bozótvágókkal tényleg vannak, akik komolyan veszik, és azt gondolják, az intim területek szőrszálai, akárcsak a haj, soha nem állnak meg a növekedésben.

Az igazság az, hogy egy bizonyos hossz elérése után az intim szőrszálak általában nem nőnek tovább, bár ez egyénenként eltérő lehet – az átlag valahol 1 és 5 cm között mozog.

Szintén kevéssé ismert tény, hogy a menopauza után sok nő tapasztalja, hogy az intim szőrzet ritkább lesz, esetleg teljesen szőrtelenné válik, vagy a szőrszálak vékonyabbak, finomabbak, kevésbé durvák lesznek.

Ennek hormonális okai vannak, és teljesen természetes jelenségről van szó, nem kell kellemetlenül érezned magadat miatta. Ha pedig a szőrtelenítés híve vagy, ez akár még jó hír is lehet!