Életmód / Ezotéria

5 stresszoldó kristály, mellyel eléred a zent

Az élet stresszes, a kristályok viszont enyhíthetik a káros hatásokat. Ezek a szépséges, misztikus kövek ugyanis mondhatni varázserővel rendelkeznek, melyet a történelem során – ahogy ma is – előszeretettel használtak gyógyításra. Mentális egészségünk megőrzése és javítása céljából érdemes kipróbálni ezeket a természetes drágaköveket és értékes ásványokat, melyeknek már a puszta látványa is jó érzéssel tölt el minket.

A kristályok segítenek megtalálni belső békénket, mintha a természet emlékeztet minket arra, hogy engedjük el a stresszt és találjuk meg a harmóniát. Minden nap szakítanunk kellene magunkra egy kis időt, amikor magunkba nézünk és meditálunk, figyelve a belső hangokra. A köveket és kristályokat ajánlatos alaposan megmosni, hogy rezgéseik tisztábban jöhessenek át. Már akkor is sokat segítenek, ha elhelyezzük őket környezetünkben, de hatékonyabbak, ha úgynevezett kristály-rituálé közben használjuk őket, segítve a meditációt.  Ha egy csendes nyugodt helyen leülünk és elmélyedve, a légzésünkre koncentrálva a kezükbe fogjuk őket, oldják a szorongást és enyhítik bennünk a feszültséget. Az alábbi öt kristály segít megtalálni a lelki békét életünk káoszában. 

Ametiszt a spirituális megnyugvásért

Az ametiszt nyugtató, feminin energiája finom, de annál erősebb. Ha tisztábban szeretnénk látni, vagy egy kis biztatásra van szükségünk, ez a szép ásvány nem hagy minket cserben.

Olvastad már?  A csillagjegyed szerint a legtöbbet emiatt stresszelsz

A korona csakrára hatva az ametiszt segít kapcsolatba lépni magasabb szintű önmagunkkal és objektívebben rálátni a dolgokra, ezzel gátolva, hogy a mindennapi idegeskedések eltereljék figyelmünket a valóban fontos eseményekről. 

 

Kalcit az érzelmek egyensúlyért

A kalcit – másnéven mészpát – az egyik leghatásosabb stresszoldó kristály. Gyengéd, finom szépsége tökéletes ellentéte a világ keménységének és durvaságának, így sikerrel veszi fel a harcot a külvilág káros hatásai ellen.

Könnyen felismerhető gyönyörű fényes, „tejes” felszínéről és selymes tapintásáról. Már azzal sokat tesz a stresszoldás érdekében, hogy a kezünkbe fogjuk. Több színben is megtalálható, válaszd azt, amelyik a legjobban tetszik. 

 

Lítium kvarc a szorongás ellen 

Ez a szépséges hegyikristály energiát ad és hatékonyan gyógyít. Azoknak is kifejezetten ajánlott, akik még csak ismerkednek a kristályokkal, hiszen nagyon könnyű kapcsolatba kerülni vele. Olyan erős relaxáló hatással bír, hogy egy „darab békének” is szokták nevezni.

Fogd a kezedbe, hunyd be a szemed, lélegezz mélyeket, gondolj a pozitív érzelmi egyensúlyra és hagyd, hogy hullámokban öntsön el a mély nyugalom. 

 

Kék sávos achát a nyugodt kommunikációért

Ha meg szeretnéd tisztítani elméd és lelked, ez a tiszta, kék ásvány jól működik, hiszen olyan a hatása, mintha megmártóznánk egy friss, tiszta vizű tóban.

Körkörös, áramló energiája segít a hatékony, sima kommunikáció elérésében, hogy környezeteddel diplomatikusan és kedvesen tudj beszélni. Üde árnyalata elsimítja a negatív, kavargó érzéseket és kitisztítja elménket.

Olvastad már?  A legjobb dekorálási tippek stresszes embereknek, levezetésként – Tényleg segítenek!

 

Lepidolit a mély relaxációhoz

A lepidolit nem más, mint lítium-csillám, lemezkéi barackvirág színű vörösek vagy színtelenek. Ez a tündöklő ásvány akkor fejti ki legjobban a hatását, ha a párnád alá helyezed, mert segíti a nyugodt alvást és ezáltal a mély pihenést.

Ha már az altató sem hat, próbáld ki a lepidolitot és ne csodálkozz, ha frissen ébredsz. Az egyik legjobb hangulat-stabilizátor, mely oldja a szorongást.

Akkor is hatékony, ha fel vagy zaklatva, hiszen nyugtató rezgése lecsillapítja a heves érzelmeket és a háborgó lelket. Ha relaxálni szeretnél egy stresszes nap után, szintén jó szolgálatot tesz.