Lusta vagyok, de a testem sportért kiált!

Lusta vagyok, de a testem sportért kiált!

Címlap / Életmód / Lusta vagyok, de a testem sportért kiált! / 2. oldal

Otthon mozgok

Nem vagyunk élsportolók, heti két-három testmozgás elég ahhoz, hogy nyugodt legyen a lelkiismeretünk. Ha te is olyan lusta vagy, mint én, akkor mozogj otthon. Én megőrülök attól, mennyi időt és energiát emészt fel elmenni egy edzésre.

Bepakolni az edzőruhát, odamenni, átöltözni, utána ott lezuhanyozni, (télen hajat szárítani brr…) hazamenni, mindent kimosni, kiteregetni: sajnálom, nekem ez túl sok erőfeszítés. Ha otthon mozgok, akkor viszont nincs ez a kifogás.

Egyrészt nem megy el az idő az utazással, másrészt tusolni úgyis kell minden este, így könnyebben beilleszthető a napomba egy edzés. Semmi komolyra nem kell gondolni, keresek YouTube-on egy órát – pilates, jóga, stretching, zsírégetés, amihez éppen kedvem van – és csinálom. Rövid, mindössze húszperces edzések is vannak fent, annyi időt pedig mindenki képes szakítani a mozgásra.

Otthoni edzés
istockphoto

Vagy a szabadban

Már az is mozgásnak számít, ha elmész sétálni, mondjuk körbejárod egy ismerőssel a Margitszigetet vagy lófráltok egyet a Ligetben. Ha visztek labdát vagy egyéb sporteszközt és megálltok egy füves területen, edzeni is tudtok, mi például szeretünk tollasozni.

Egy könnyű piknikkel is össze lehet kötni ezt a programot és én rendszeresen szoktam ilyet szervezni, tavasztól őszig. Ha jó idő van, túrázni is lehet, és ehhez el sem kell hagyni a fővárost, hiszen a budai hegyekből több kedvelt túraútvonal is indul, így nem kell lemenni a térképről egy könnyed kirándulásért.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást