Életmód / Pénz és hivatás

Több marad az ünnepekre! Az 5 legjobb spórolós módszer

Több marad az ünnepekre! Az 5 legjobb spórolós módszer

Gondolj a hosszú távú célokra is

Ha tudod, hogy hamarosan új albérletbe kell költöznöd és kell majd pénz a kaucióra, vagy hogy le kell cserélned a mosógéped, autód, akkor ne halogasd. Már most kezdj el félretenni rá, hogyha eljön az idő, ne érjen teljesen váratlanul. Hosszú távú cél egy saját lakás és a nyugdíjas évek is, amik lehet, hogy egyeseknek még nagyon távolinak tűnnek, de ezekre sosem lehet elég korán elkezdeni takarékoskodni.

Egy takarékszámla jó megoldás lehet, hiszen így fel sem merül a kísértés, hogy egy-egy hónapban semennyit ne tegyél félre. 

A megtakarításaidat is kísérd figyelemmel

Ahogy a kiadásokat, úgy a megtakarításokat is érdemes ugyanolyan árgus szemekkel ellenőrizned. Ha ugyanis látod, hogy növekszik a félretett összeg, a motivációd is egyre nagyobb lesz, hogy ez a továbbiakban is így legyen. Minimum havonta vess egy pillantást a spórolt összegre. Így nemcsak a költekezési „visszaesést” előzöd meg hatékonyan, hanem segít abban, hogy továbbra is jó úton haladj. Ha mégsem a terveid szerint alakul a dolog, időben tudsz változtatni így a stratégiádon. 

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást