Életmód / Tech és kütyük

4 dolog, amit sosem lenne szabad kiposztolni a közösségi oldalakra, mégis megteszed

Az anyagi helyzeted mindig tabu

Az anyagi helyzetedet mindig tartsd meg magadnak, hiszen semmilyen előnnyel nem származik az, ha mások is tudnak róla.

Persze azt nyugodtan elárulhatod, ha előléptetést kapsz vagy új munkahelyen kezdesz dolgozni, de érdemes várnod pár hetet, mielőtt az egész világgal tudatod a híreket.

Ami viszont nagyon fontos, hogy sose posztolj képet a bankkártyádról, sem pedig arról, ha valaki nagyon drága ékszerrel vagy egyéb tárggyal lep meg.

A tolvajok figyelmét ugyanis felkeltheti az, ha gyakran posztolsz ilyeneket!

Nem szabad mindent kommentelni

Fontos odafigyelni arra, milyen hozzászólást írsz egy bejegyzés alá, és az sem mindegy, pontosan milyen posztról van szó.

Egy rosszul elsütött viccel ugyanis nem csak megbánthatsz másokat, de akár a jövődet is negatív irányba formálhatod. Számtalanszor előfordult már, hogy valaki kitett egy bántó posztot a falára, nem gondolva arra, hogy ezt a főnöke is láthatja; a beállításoktól függően néha még akkor is, ha nem ismerősök a Facebookon. De arra is volt példa, hogy valaki olyan dolgokat lájkolt be az oldalon, amit későbbi munkakeresése során az interjúztató is látott, és emiatt be sem hívták beszélgetésre.

Olvastad már?  Innen tudod, hogy beléd esett a pasi: gyakori felnőttkori ismerkedős dilemmák

Ezek után talán mondanunk sem kell, de az is fontos, hogy ne panaszkodj a közösségi médián az aktuális munkahelyedről, mert ez is eljuthat egy pletykásabb kollégán keresztül a vezetőségig.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást