Életmód / Lélek

10 mondat, amit soha ne mondj egy telt nőnek

Próbáltad már az Atkins diétát?

Mindenkinek van egy diétája, amivel előszeretettel traktálja a környezetében élő ducibb lányokat, mondván a nagynénje, nővére, kolleganője rengeteget fogyott tőle és mindenképpen szeretné, ha a telt lány is kipróbálná. Ez lehet a híres szétválasztós Atkins diéta, a ketogén diéta, a paleo diéta, vagy egyszerűen csak annyit tanácsolsz kedvesen, hogy el kell hagyni a kenyeret, csokit, tésztát (tehát mindent, ami finom) és akkor leolvadnak azok a fránya kilók. Hidd el, minden pufi nő próbált már mindenféle fogyókúrát vagy trendi csodadiétát és valószínű, hogy te vagy az ötvenedik, aki ezzel traktálja. 

A spinning csodákra képes!

Ugyanúgy, ahogy a diétákkal, a legújabb divatos fitness edzésekkel is fárasztják a telt nőket. Zumba? Anyukám esküszik rá! Interval tréning? Leolvad rólad a háj! Crossfit? Ég a zsír! TRX? A munkatársnőm jó pár kilótól megszabadult vele! A fitnesz trendek – ugyanúgy, ahogy a sláger-diéták – folyamatosan jönnek-mennek, teljesen feleslegesen bombázod velük az illetőt. Ha ő úgy gondolja, hogy elkezd sportolni, majd kér tanácsot, hogy milyen edzésformát válasszon, ezért ha ő nem kérdezi konkrétan, hagyd békén a jótanácsaiddal. 

Biztos, hogy meg akarod enni azt a csokit?

Igen, meg akarja enni. A csoki finom, mindenkinek jár. Egy ilyen beszólással nem segítesz, csak ártasz az illetőnek. A pszichológia már számtalanszor bizonyította, hogy minden ilyen passzív-agresszív megjegyzés kontraproduktív, ezért ideje leszokni róla. A pozitív megnyilvánulások és a bátorítás az, ami segít.

Csak segíteni akarok!

Felesleges. Inkább ne segíts neki. Ha már ezzel a mondattal kell védekezned, az már régen rossz. Nincs szüksége a kommentjeidre a testével kapcsolatban és nincs szüksége a tanácsaidra.  Ha konkrétan hozzád fordul valamivel, esetleg kikéri a tanácsodat, akkor persze megteheted a legjobb tudásod szerint, de a kéretlen tanácsokat senki sem szereti meghallgatni.

Ma már sok helyen lehet kapni plus size ruhákat!

Köszöni szépen az információt, de ezt ő is tudja. Éppen ideje volt észbe kapnia a ruhagyártó cégeknek, hogy nemcsak a vékony lányok szeretnek szexisen és csinosan öltözködni. 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW