Arc / Stílus

A sminktermékeid nagy része már kuka! Innen tudhatod, hogy lejártak

A sminktermékeid nagy része már kuka! Innen tudhatod, hogy lejártak

Púder, szemhéjfesték

A púder alapú sminkek viszonylag hosszú életűek, mert nincs bennük olaj, azonban az arcunkról odajuthat a felszínükre. Miközben sminkelünk, krémes-olajos arcunkra felvisszük a púdert egy ecsettel, többször is a termékbe mártogatva azt, ez okozza a krétás, megkeményedett textúrát, amit nemcsak használni nehéz ezek után, de baktériumok rejtekhelye is lehet.

Ilyenkor még nincs veszve minden, hiszen egy tompa késsel finoman lekapargathatjuk az olajtól összeállt részeket. A púderek akár három évig is használhatóak, de csak abban az esetben, ha rendszerint tiszta smink ecsetekkel visszük fel az arcra. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ecseteket minimum kéthetente alaposan ki kell tisztítani.

Ehhez nem elég a sima meleg víz, mindenképpen habosítsd fel és jól dörzsöld át valami tisztítószerrel is. Ez lehet szappan, tusfürdő vagy mosogatószer és az a legjobb, ha kétszer is átmosod. Ha jól kirázod az ecsetet, egy nap alatt szépen meg is szárad. Ez egy pár perces művelet, de nagyban védi smink termékeidet és megelőzi, hogy baktérium kerüljön az arcodra.

A por alapú sminkek szavatossága
netrun78/istockphoto.com

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást