Stílus / Arc

Sminksuli: Így ne csináld! 4 tipikus smink baki

Élénk rúzs – Így ne csináld!

Sajnos nagyon sokan viszik fel úgy az erős rúzsokat, hogy kihagyják a szájcsücsköket. Emiatt már az első pillanattól olyan hatást kelt, mintha le lenne kopva a szín, és ezt ugyebár nem akarjuk.

Tény, hogy a tökéletes szájfestéshez idő és türelem kell (+ az ecset és a szájkontúr ceruza sem árt), de összecsapva nem érdemes csinálni.

Arra gondoltam, hogy két alternatívát is mutatok nektek, az egyiket sietősebb, a másikat pepecselős napokra/helyzetekre.

Élénk rúzs – Inkább így csináld!

1. Verzió: Szeretnétek feldobni magatokat egy vidám, élénk színnel de nincs időtök hosszan készülődni? Erre találták ki az áttetsző krémes rúzsokat (lásd felső képen).

Ezek amellett, hogy hidratálnak és kényelmes a viseletük, azért is a barátaink, mert nem kell olyan precízen bánni velük, mint a pigmentáltabb, mattabb típusokkal.

Azáltal, hogy átlátszó a fedésük, nagyon szép színt adnak (idomulnak a saját szájszínünkhöz), viszont a kontúrokat nem tudjuk – és jelen esetben nem is akarjuk – megváltoztatni velük.

2. Verzió: Ráérősebb napokon szívesen töltitek az időt rúzsozással?

Olvastad már?  Szempillanövesztő csodaszer házilag: itt a tökéletes recept

Nem féltétlenül kell kontúr ceruzához és ecsethez nyúlnotok, ha van folyékony, mattra száradó rúzsotok (lásd alsó képen). Ezeknek általában jól kialakított applikátoruk van, amivel kényelmesen be lehet férni a szájcsücskökbe, a kontúrokat is szépen meg lehet velük rajzolni és egyben nagyon tartósak is.

Kell velük egy picit gyakorolni, főleg a szimmetria miatt, érdemes néha hátralépni és messzebbről megnézni a két oldalt a tükörben. Van egy nagyon kedves sminkes barátnőm, aki szerint képen lehet legjobban észrevenni a különbségeket, ezért a telefonjával szokott fotózni sminkelés közben.

Amit én használtam:
MAC – Creamsheen Lipstick – Pretty boy,
Anastasia Beverly Hills – Liquid Lipstick – Kathryn

Oldalak: 1 2 3 4