Stílus / Arc

Sminksuli: Így ne csináld! 4 tipikus smink baki

Pirosító – Így ne csináld!

Imádom a pirosítót, az egyik legfontosabb alap termék. Viszont, a kép nem túlzás, tényleg látok ehhez hasonló felvitelt, nem is egyszer.

Az első számú probléma az erősség. A minőségi termékek erősen pigmentáltak, ami nagyon jó hír, mert ezáltal én egy pirosítót legalább 3 évig használok. Elég az ecsetet egyszer, finoman belemártani az anyagba és kész is.

A másik hiba az elhelyezés. Tudom, hogy nehéz szelektálni a ránk zúduló rengeteg információ között, ennek a bakinak szerintem a kontúrozás és a pirosítás összekeverése az oka. Gondoljuk végig logikusan. A járomcsont árnyékot vet, az árnyék pedig mindig szürkésbarna.

Ez azt jelenti, hogy a csont alá mindig árnyékoló kerül, ez nem a pirosító helye. Amikor sportolunk, az orcánk pirul ki először, az a terület, ami kiemelkedik mosolygás közben. Itt kell elkezdeni a pirosító felvitelét, majd kifelé elsatírozni, végig a járomcsonton (nem alatta).

Pirosító – Inkább így csináld!

Azt már tudjuk, hogy hova kell kerülnie a pirosító színnek és milyen irányba kell elsatíroznunk. Na de mivel? Szerintem itt kulcsfontosságú az ecset. Minél lazább szövésű és minél hosszabbak a szálak, annál kisebb a hiba lehetőség.

Olvastad már?  10 hatásos gerincegyenesítő gyakorlat, amit alkalmaznod kellene

A képen látható ecset például tökéletes választás, de a legtöbb nőnek tapasztalataim szerint inkább nagy fejű, sűrű ecsete van. Ezzel egyrészt a mérete miatt nehezebb jól elhelyezni a színt, másrészt sűrűsége miatt több anyagot vesz fel, így az erősség is nehezebben kontrollálható.

Én inkább többször mártok és több lépcsőben építem fel a szín intenzitását. Korábbi videómban (ecsetes múlt heti videó) 4:30 másodpercnél láthatjátok én hogyan csinálom.

Amit én használtam:
Bobbi Brown – Powder Blush – Plum Ecset: MAC – 137 Long Blending Brush

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2 3 4