Stílus / Arc

Sminksuli: Így ne csináld! 4 tipikus smink baki

Szemceruza – Így ne csináld!

Hát lányok én így jártam gimibe… minden egyes nap, vállalom! Szerintem ezzel a sminkkel találkozunk leggyakrabban az utcán, a tömegközlekedésen, a boltban stb.

Az a rossz hírem, hogy nincs az a szemforma, amihez ez lenne a legmegfelelőbb smink. Tény, hogy az erős fekete mellett minden szemszín jobban érvényesül, viszont ha csak alul erősítjük meg a kontúrt, akkor nem üde, kipihent hatást érünk el, hanem épp az ellenkezőjét.

Fáradt és beesett lesz a tekintet. Én azt mondom, hogy ha az alsó pillasor ki van festve, akkor mindenképp érdemes felül is megcsinálni ugyanezt. Amit még fontos tudni, hogy a vízvonalba húzott fekete szín kicsinyíti a szemet, én sokkal gyakrabban használok erre a részre bőrszínű ceruzát.

Végül a legnagyobb probléma ezzel a sminkkel az a tartósság. A legtöbben nem vízálló ceruzával vagy géllel dolgoznak, hanem krémes, könnyen satírozható úgynevezett „kohl” ceruzákkal.

Ezek tényleg nagyon kényelmesen siklanak a bőrön, de ugyanilyen kényelmesen siklanak lefele is a nap folyamán. Én ezt a képet azonnal a ceruza felvitele után készítettem és máris sikerült elkenődnie a vonalnak.

Olvastad már?  5 étel, amit sose lenne szabad nyersen fogyasztani

Szemceruza – Inkább így csináld!

Én első lépésként mindenképpen a felső pillasort emelem ki, ha nagyon sietnem kell reggel, akkor alulra nem is teszek semmit. A felső kontúr megerősítése és a pillák kifestése által optikailag megemeljük a szem formáját, ez egytől-egyig mindenkinek jól áll.

Nem feltétlenül érdemes bajlódni a tökéletes vonallal, vegyetek elő egy ecsetet vagy egy fültisztító pálcikát és satírozzátok el a ceruzát úgy, hogy a pillák tövében maradjon sötét a szín.

Én egy szürkésbarna termékkel dolgoztam, de hétköznapra nagyon szépek a csoki barnák, a padlizsán- és a khaki színek is. A képen láthatjátok, hogy az alsó pillatőbe került egy kis fekete, de vigyázzatok csalok! Ez nem szemceruza. A felvitt szempillaspirált satíroztam el vékonyan egy apró, lapos fejű ecsettel. A vízvonalamba a sokat emlegetett bőrszínű ceruza került, ami optikailag + 2-3 óra alvást jelent.

Amit én használtam: Make Up For Ever – Aqua XL Eye Pencil – No S-50 Vízvonalba: MAC – Chromagraphic Pencil – NC15-NW20

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2 3 4