Arc / Stílus

Sminksuli: 1 rúzs – 6 lehetőség

Sminksuli: 1 rúzs – 6 lehetőség

Manapság hajlamosak vagyunk bedőlni a rengeteg reklámnak ami ránk zúdul és néha észre sem vesszük, hogy milyen feleslegesen költjük a pénzt. Nekem a smink a szenvedélyem, ezért nyilván ezen a területen veszem észre elsősorban, hogy gyakran indokolatlan döntéseket hozok.

Rengeteg okos trükk létezik, korábban például már írtam arról, hogy elég 2 alapozó szín egész évre, a legvilágosabb téli- és a legbarnultabb nyári színünk. Ezeket keverve egész évben tökéletes árnyalatot állíthatunk elő. Ma a rúzsok multifunkciós használatáról szeretnék írni nektek. A folyékony rúzsokat például szintén lehet egymással keverni, nemsokára erről is olvashattok majd, ma azonban a hagyományos rúzsformátum a téma. Lássuk mi mindent lehet kihozni egyetlen jól pigmentált, sötétebb árnyalatú krémes rúzsból.

Ajakápolóra ütögetve

A legtermészetesebb hatást úgy érhetjük el, ha először ajakápolót viszunk fel az ajkakra, majd az ujjbegyünkkel (vagy ecsettel, ha kényelmesebb), finom mozdulatokkal feltapogatunk a tetejére egy kis színt. Fontos, hogy tiszta legyen az ujjunk, villamoson kapaszkodás után ne nyúljatok bele a rúzsba!

Természetesen az ajakápoló egy idő után fel fog szívódni, de nap közben bármikor pótolhatjuk, ha minőségi rúzst használunk, akkor a szín meg fog maradni az ajkakon.

Jól látható a képen, hogy ezzel a technikával egy egészen sötét árnyalatból is lehet világosat varázsolni, mintha színezett szájfény lenne rajtunk.

Amit én használtam: Kiehl’s – Lip Balm #1 + MAC – Limited Edition Lustre lipstick – Gospel (mindegyik változatot ezzel készítettem el)

Egy rétegben leitatva

Ezt a variációt azoknak ajánlom, akiknek a saját szájszíne kissé fakóbb és szeretnének életet lehelni ajkaiba. Továbbra is természetes lesz a hatás, de ezúttal mattabb és kevésbé áttetsző.

Mindig érdemes ajakápolóval kezdeni, de ehhez inkább “no-shine” változattal, ha ilyenetek nincsen, akkor pár perc után itassátok le a felesleget. Ezután következhet a rúzs, akár egyenesen minden eszköz nélkül, de én szeretem ecsettel felvinni, a sarkoknál nagy segítség (vagy ha valakinek vékony ajkai vannak).

Egyetlen réteg bőven elég, de fontos hogy egyenletes legyen. Ezután előveszek egy több rétegű papír zsebkendőt, szétválasztom a rétegeket, beillesztem az ajkak közé, majd finoman rányomom a rúzsozott felületre. Ezzel picit megkoptatom a színt és mivel a zsepi felszívja a zsiradékot, a rúzs fénye is el fog tűnni.

Amit én használtam: Kiehl’s – Facial Fuel No-shine Moisturizing Lip Balm + Kleenex zsepi

Ombre hatás kontúr ceruzával

Krémes állagú rúzzsal és kontúr ceruzával nagyon egyszerű szép átmenetes, ombre ajkakat készíteni.

Ismét indíthatunk ajakápolóval, én ehelyett bevetem a kedvenc bázisom, mert azon sokkal könnyebben siklik a ceruza. Várok egy percet, hogy megszáradjon, majd elkezdem besatírozni a csücsköket a kontúr ceruzával.

Érdemes mosolyogni közben, ettől kifeszül a bőr és elkerülhetjük a girbe-gurba vonalakat. Satírozás után picit eldolgozom a belső széleket egy ecsettel és jöhet is a rúzs. Ezt szintén ecsettel viszem fel és nagyon keveset használok, mert szeretném, hogy a belső részek világosak maradjanak.

Amit én használtam: MAC – Prep&Prime lip + MAC – Lip pencil – Burgundy, Bősz ecset – 6107 Fémtokos rúzs ecset

Totál fedés

Ha erőteljes színre, teljes fedésre vágyunk nincs más dolgunk, mint besatírozni az ajkak teljes felületét a kontúr ceruzával, majd felvinni 1-2 réteget a rúzsból. Itt már nem használtam ecsetet, hiszen a kontúr vonalak meghúzása után már könnyebb tartani a formát.

A végeredmény enyhén fényes lesz, hiszen krémes állagú a rúzs.

Sokan szenvednek attól, hogy folyamatosan kiszárad a szájuk, nekik ez sokkal kényelmesebb megoldás, mint a matt textúra.

Amit én használtam: MAC – Prep&Prime lip + MAC – Lip pencil – Burgundy

Mattítva

Ez a trükk az én személyes kedvencem. Biztosan sokatokban fogalmazódott már meg a gondolat: “Van egy rúzsom, aminek imádom a színét, de nem matt és most a matt a divat…” Nem kell újat venned!

Pár éve fedeztem fel egy mattító gélt, amit korábban csak olajos T-zónára használtam, de kiderült, hogy csodásan működik ajkakon is. Egyszerűen feltapogatom a rúzs tetejére egy lapos ecsettel (az egyszerűség kedvéért azzal, amit a rúzsozáshoz használtam) és voilá!

Szerencsére érzetre is kényelmes, egészen bársonyos. Van, aki áttetsző mattító púderrel oldja meg ugyanezt, de számomra az nem kellemes viselet.

Amit én használtam: MAC – Matte Creme

Szemhéjpúderrel bolondítva

Végül lássunk egy különleges, végtelenül variálható trükköt. Végigcsináltam mindent a 4-es verzió szerint, tehát krémes fényű, totál fedést kaptam. Ezután választottam egy szemhéjpúdert és egy tiszta lapos ecset segítségével felvittem az egész felületre.

Itt már tényleg csak a képzelet szab határt, lehet játszani irizáló selyemporokkal, csillámokkal, lehet különböző színű az alsó- és a felső ajak, lehet csak a középső részeket kiemelni, stb.. Nagyon tartós megoldás, tökéletes választás különleges alkalmakra, bulira, fesztiválra, fellépésre vagy csak úgy smink mániásoknak.

Amit én használtam: MAC – Eyeshadow – Cranberry + MAC – Glitter – Pink Remélem kedvet kaptatok a rúzsozáshoz, nagyon kíváncsi vagyok minden alkotásra.

Használjátok instán a #mybienlip hashtaget a képeitek alatt, inspiráljuk egymást! Hajrá!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást