Stílus / Arc

5 smink tipp, ami mindig bejön és 5, ami mindig gáz

A sminktrendek jönnek és mennek, ami ma még menő, fél év múlva már halálosan ciki lehet, de annak ellenére, hogy a divat teljesen szubjektív, vannak örök szabályok a jó és a rossz oldalról is. Akad olyan smink, ami ugyanolyan jól mutatott száz évvel ezelőtt és ma is, illetve olyan makeup is, amin már akkor csóváltuk a fejünket, amikor megjelentek. A sminkek fejlődésének a nők a mai napi hálát rebegnek, hiszen külsőnket egyszerűen és hatásosan emeli egy magasabb szintre.

Az alábbi smink trendek vagy kiállták az idő próbáját, vagy a mai napig nem mutatnak jól senkin. A kedvenc sminked szerepel valamelyik listán?

Tuti tippek:

1. Macskaszemek

A szépen kihúzott szem eleganciája időtlen. Ugyan újra felkapták az elmúlt években, de ez a klasszikus módszer már évszázadok óta jelen van, hiszen már az ókori egyiptomiak is ezzel a módszerrel hangsúlyozták tekintetüket, gondoljunk csak Nefertiti, vagy Kleopátra csodásan kifestett szemére.

2. Vörös rúzs

A tökéletes piros ajak sosem megy ki a divatból. A kifinomultság és érzékiség megtestesítőjeként mindig is a nőiesség szimbóluma volt és még a szüfrazsett mozgalom is alkalmazta.

Nem utolsó sorban pedig a férfiak mindig is megőrültek érte, már csak azért sem fog eltűnni ez a trend. 

3. Füstös szemek

Egy szépen felvitt sötét körsatír minden szemet ellenállhatatlanná tesz. Mindenkinek jó áll és szinte minden alkalomra ajánlott ez az időtlen smink. Ha tanácstalanok vagyunk, hogyan sminkeljünk, a füstös szemmel nem foghatunk mellé.

4. Fémes árnyalatok

Az arany és ezüst nemcsak ékszerként viselhető, hiszen az arcunkon is remekül mutat. Akár a szád, akár a szemed hangsúlyos, a fémes tónusok mindent remekül és elegánsan hangsúlyoznak.

5. Cakkos száj

Ezalatt azt értjük, mikor a felső ajak közepén kihangsúlyozzuk a kis hullámot. A húszas években terjedt el a trend, hogy a nők ráerősítettek szájuk cakkos ívére és ez a trend azóta sem ment sehova, hiszen egy szép hullámos felső ajak gyermekien bájos benyomást kelt. 

Ciki tippek:

1. Neon

Aki már élt a nyolcvanas években, élénken emlékszik arra, hogy minden arc neonszínben pompázott. Egyrészt nagyon kevés bőrtónus van, amin jól mutat, másrészt az ember úgy néz ki neonsminkkel, mintha sorkiemelő filccel firkálták volna össze az arcát, így ez a „look” sosem nyerő.

Olvastad már?  Ezt tedd, hogy ne olvadjon le rólad a smink ezen a nyáron

2. Glitter

Egy kis csillogás mindig jól jön a szürke hétköznapokban, de az arcon sosem mutat jól. Ugyan ha finoman használjuk, valóban ki lehet vele emelni arcunk szép részeit, de sajnos szinte mindenki túlzásba viszi és úgy néz ki, mint egy diszkógömb. 

3. Túlrajzolt száj

Ugyan a szájkontúrceruza fontos, de ha nem rendeltetésszerűen használjuk, bizony csak rontunk megjelenésünkön. Ha a szád sokkal nagyobbra húzod, mint kellene, visszataszítóan természetellenes hatást érsz el vele. 

4. Színes szempillaspirál

Szempillaspirált nem csak fekete és barna színben lehet kapni – sajnos. Az igaz, hogy az élénk színű szempilla hangsúlyozza a szemet, de az igazat megvallva inkább csak azért vezeti oda a tekintetet, mert olyan, mintha Halloween-re öltöztünk volna be. 

5. Szépségtapasz

A múlt – és jelen – egyik legbizarrabb sminktrendje. Először pattanások eltüntetésére használták, aztán valamiért népszerű lett és a nők kiegészítő gyanánt viselték arcukon. Mivel igazából semmi sem szép, ami nem természetes, jobb hanyagolni ezt a trendet is.

Képek: neimers/depositphotos.com, pepperbox/depositphotos.com, valuavitaly/depositphotos.comkriscole/depositphotos.com, vgergiev/depositphotos.com, fotorince74/depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást