Sivatag, hó és pápa – A világ 7 legkedveltebb húsvéti úti célja

Sivatag, hó és pápa – A világ 7 legkedveltebb húsvéti úti célja

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Sivatag, hó és pápa – A világ 7 legkedveltebb húsvéti úti célja

Hagyományos húsvéti misére vágysz Rómában? Esetleg különleges ünneplésre a dubaji sivatagban? A Hotels.com portál adatai alapján csokorba gyűjtöttük, melyek a legnépszerűbb célpontok a tavaszi ünnep alkalmával a világon! Figyelem: még nincs késő a foglaláshoz…

Róma – mise a pápával

Az ünnepi misék jelentős részét maga Ferenc pápa tartja majd a Vatikánban, ami az egybegyűlt híveknek köszönhetően nyüzsgő, élettel teli méhkassá válik húsvét napjaira.
Már maga a Szent Péter-bazilika látványa is megadja a szakrális alaphangulatot, ami akkor is magával ragad, ha nem vagy római katolikus. Ha egyébként éppen Olaszország más táján jársz akkor, ugyancsak óriási ünneplésre számíthatsz a városok főterén.

New York – kalapparádé

A híres-neves Fifth Avenue, tehát az Ötödik sugárút extravagáns kalapok tengerévé válik húsvét vasárnapján. Szerezz be magadnak egy elegáns vagy bolondos darabot, és vesd be magad a tömegbe!
A ceremónia a XIX. századból ered, amikor is divatba jött, hogy új, ünneplő ruhába illik öltözni húsvétkor.

Az események a manhattani neogótikus Szt. Patrik katedrális köré összpontosulnak.

Rio de Janeiro – szent hét

A Semana Santa, azaz a szent hét olyan színes felvonulást takar, amelynek keretein belül virágszőnyeggel vonják be a brazil főváros számos utcáját.
A vidám, örömteli ünneplés fáradalmait – ami természetesen énekléssel és táncolással jár, s a turisták is óhatatlanul belekeverednek – a festői Copacabana beach-en pihenheted ki.

Byron Bay – zenei fesztivál

Az ausztrál tengerparton megrendezésre kerülő ötnapos blues- és folkfesztiválon éppen olyan kellemes az idő, hogy ne sülj meg, de azért tudj úszni a kellemesen meleg Csendes-óceánban.
Ne feledd, hogy ott ilyenkor nem tavasz, hanem ősz van! Ha mindig is kíváncsi voltál, milyen az élet a déli féltekén, a húsvét kitűnő alkalmat biztosít rá, hogy megnézd.

Amszterdam – tulipánvirágzás

A színpompás tulipánjaikról ismert hollandok földjén meseszép nárciszok is nyílnak.
Érdemes körülnézned a várostól délnyugatra fekvő Keukenhofban, ami a világ legnagyobb virágoskertje – itt bimbók milliói nyílnak mindenféle csodálatos formába rendezve, nagy műgonddal ápolt gyeppel övezve.

Ischgl – síelés

A barátságtalan nevű osztrák síparadicsom is a világszerte legkedveltebb húsvéti úti célpontok közé tartozik. A hegyoldalba bújó éttermek és bárok ideális terepet biztosítanak a húsvéti fesztiválnak.
Kóstold meg a helyi specialitásokat, mielőtt és miután kipróbálod a csúcsminőségű lejtőket, amelyeken ilyenkor még garantált a hótakaró!

Dubaj – sivatagi show

A csillogó-villogó, futurisztikus „városállam” tökéletes célpontot jelent azoknak, akik húsvétkor valami másra vágynak.
A gyerekek ugyanúgy vadászhatnak tojásokra a Ski Dubai komplexumban, utána pedig akár teveháton is lovagolhattok, vagy éppen beduin módjára járhatjátok körül a sivatag közepén lévő farmokat.
Te melyiket választanád a felsoroltak közül, ha a pénz nem lenne gond?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást