A tavasz beköszönte egyet jelent azzal is, hogy egyre több lesz a friss idényzöldség. Mivel mindig a friss zöldségek dúskálnak a leginkább a vitaminokban, és a rosttartalmuk is igazán magas, ezért érdemes kihasználni, hogy a piacon, zöldségesnél rengeteg féléből vásárolhatunk, és készíteni belőlük egy-egy könnyű ebédet vagy vacsorát. Most megmutatjuk a kedvenc zöldséges receptjeinket, amelyeket te is könnyedén elkészíthetsz.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
1/5 Hagymás burgonyakrémleves
Egy kanál vajon párolj meg 1 nagy fej apróra vágott vöröshagymát és egy csokor felkarikázott újhagymát, majd tegyél rá 1 kg apróra kockázott burgonyát. Fűszerezd be sóval, borssal, szerecsendióval, köménnyel és babérlevéllel, majd öntsd fel 1,2 liter vízzel.
Ha a burgonya megpuhult, egy botmixer segítségével keverd krémesre a levest, majd adj hozzá 1 dl tejszínt és forrald össze. Friss snidlinggel a tetején tálald, pirított zsemlekockával.