Szórakozás / Otthon

7 selfie, amit soha, semmilyen körülmények között nem szabad elkészítened

A „selfie” néven elhíresült önarcképek, azaz self-portrait jellegű fotók régen cikinek számítottak ugyan, de ma már valósággal tarolnak a neten. Ha te is követed a trendet, érdemes figyelned rá, hogy a következő kompozíciókba még az ismerőseid unszolására se menj bele. Később ugyanis meg fogod bánni, ha megteszed. Mi szóltunk, de tényleg…

A temetős vagy temetéses selfie

Tényleg baromi látványos, hogy pandamacira sírtad a szemfestéked, és talán még koporsó vagy sírkő is befigyel a háttérben. Ez azonban olyan bensőséges szituáció, amihez csak a gyászban osztozóknak van köze. Még akkor is, ha történetesen éppen egy ellenállhatatlan outfitet vettél fel.
Nyugtasson meg a tudat, hogy mivel nem „lőtted el” a szettet, tehát sehol senki nem tagelt meg benne, bármikor fölveheted még egyszer. Akár selfie-képes alkalommal is!

A sofőr selfie

Friss jogsisként, újrakezdő sofőrként, vagy az új járgányod volánja mögött óriási lehet a kísértés, hogy megörökítsd magad. Álló járműben természetesen veszélytelen a dolog, a legújabb őrület viszont egyenesen megköveteli, hogy menet közben, lehetőleg egy forgalomrészlet megörökítésével rakd föl az ábrázatod a netre.
Mondanunk sem kell, hogy ezzel a pózolással nemcsak a saját testi épségedet veszélyezteted, hanem mindenkiét, aki a közeledben halad el. Még automata váltó esetén is felejtsd el!

Olvastad már?  10 divat trend, amit a férfiak ki nem állhatnak - pedig mi imádunk

A balesetes selfie

Az előző magatartás egyenes következménye is lehet akár, de inkább külső szemlélők szokták elkövetni. A baleseti helyszíneket szinte minden járókelő reflexszerűen lefotózza, mert az emberek kíváncsiak a borzalomra.
Manapság azonban már nem elég az itt-ott behorpadt kocsikat és a felborult bicikliket nézegetni: sokan odaállnak a roncsok elé – fotózkodni. Ahelyett, hogy segítenének, vagy legalább nem hátráltatnák a mentést…

A sérüléses selfie

Ért egy apróbb baleset – például elvágtad az ujjadat –, szóval azonnal fel kell raknod az Instagramra, vagy rosszabb esetben a Facebookra, hogy „bibis” lett? Igazán érett gondolkodásra vall ez a cselekedet!
A szeretnél több figyelmet és megértést kapni másoktól, annak nem ez a legmegfelelőbb módja. Még akkor sem, ha simogatja a lelked a sok „jobbulást, szegénykém!” komment.

A csernobili selfie

Igen, jól látod: ez a fazon, Jake Fletcher annál a csernobili atomerőműnél pózol, amelynek katasztrófája egy egész világot megrengetett – vagy legalábbis jó részét radioaktív anyaggal látta el.
A szörnyű esemény miatt negyedmillió ember vált otthontalanná, valamint milliók haltak vagy betegedtek meg a sugárfertőzés miatt. A területen még most is bőven az egészségügyi határérték fölött van a káros sugárzás mértéke, épp ezért „menő” az ott készített selfie.

Olvastad már?  5 dolog, amit a lányok posztolnak, a fiúk pedig utálják

A csöves selfie

Nem, nem az a lényege, hogy egy hajléktalan előkapja a legújabb iPhone-t, és random selfie-t lő vele. Hanem az, hogy a fiatalok odasomfordálnak a többnyire alvó szerencsétlenhez, és kacsaszájjal vagy győzelemjelet mutatva megörökítik magukat vele.
Ha a csöves nadrágján khm… „piszoknyomok” látszanak, esetleg elokádta magát, akkor pluszpont jár érte. Amennyiben meztelen, pláne.

A vécés selfie

A mosdótükörben fotózni szabad – de csak akkor, ha szándékán kívül senki sem kerül rá a kompozícióra. Sajnos gyakori jelenség, hogy a körülnézés nélkül készített és feltöltött selfie-ken egy éppen pisilő vagy nagydolgot végző ember jelenik meg, aki ettől közröhej tárgya lesz.
Az „elkövetővel” együtt, persze. Ugye, te sem akarnád közszemlére tenni magad ilyen helyzetben? A selfie-készítésnek egyetlen szabálya van, amit elég megjegyezned: mindig gondolkodj egy picit előtte!