Stílus / Haj

A rövid haj is káprázatos! Alkalmi frizurák rövid hajból

A rövid haj is káprázatos! Alkalmi frizurák rövid hajból

Finom hullámok

A laza, könnyed hullámok minden hajhossz esetén tökéletes választást jelentenek, ha egy kicsit ünnepibbé, elegánsabbá szeretnéd tenni a megjelenésedet. Már egy rövidebb bob fazonból is ki lehet hozni ezt a frizurát: hajmosás után szárítsd be a hajadat, ha kell, használj valamilyen hajformázót, hogy tartást adj neki, majd egy nagy méretű hajsütővassal formázd a tincsek végét úgy, hogy mindig az arcodtól kifelé tekered fel a tincseket.

Egyszerűen nagyszerű

Ha jól van levágva a hajad, nem is kell különösebb trükk, elég, ha csak a szokásos oldalra vagy felfelé szárítás helyett most előre hozod a tincseidet, majd a lazán a homlokodba simított hajat az ujjaidra vitt hajformázóval egy kicsit átborzolod.

Nagyon letisztult, nagyon finom hatást lehet így elérni, amihez leginkább klasszikus, elegáns smink illik fölfelé hajló tusvonallal és egy klasszikus piros rúzzsal. Ezzel a hajviselettel a figyelmet az arcodra tereled, és olyan benyomást keltesz, mint aki nem csinált különösebben nagy ügyet a készülődésből, mégis kifogástalanul jelenik meg.

Oldalra simított haj

A ’80-as, ’90-es évek népszerű frizurája, ami persze a ’20-as évekből is merít egy jó adag inspirációt, idén is tökéletesen megállja a helyét.

Elkészítése nagyon egyszerű, csak egy tökéletes, precízen meghúzott választék kell hozzá, a hajformázót pedig érdemes még nedvesen a hajra vinni, amikor sokkal egyszerűbb lesimítani a tincseket. Zselé helyett mindenképpen érdemes hajformázó pasztát használni, ami nem kelt nedves, zsíros benyomást a hajon.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Ha egy kis volument is szeretnél

Ha tetszik a lefésült haj gondolata, de egy kis volument is szeretnél, akkor szárítsd hátrafelé a tincseidet.

Ez a frizura azért is jó megoldás, mert tökéletesen elkészíthető másnapos hullámokból is, azaz ha például a céges karácsonyi buli után egy baráti ünnepségre vagy hivatalos másnap, akkor gyakorlatilag az előző napi frizurád a következő napi alapja lehet – márpedig ebben az időszakban minden megspórolt percnek örülni tud az ember!

Ha a kiegészítőkben hiszel

Ha rövid haj, akkor sokan még mindig legszívesebben a kiegészítőkhöz nyúlnak, hiszen ezeknek köszönhetően gyakorlatilag egyetlen mozdulattal adhatsz új stílust a frizurádnak. Mindezzel természetesen nincs is semmi baj, hiszen a rövid haj egyik legnagyobb előnye a könnyű kezelhetőség – akkor meg miért ne használnád ki a dolgot?

Amire érdemes figyelni, hogy a csillogó, nagy méretű, texturált kiegészítők helyett idén a divat az egyszerűbb, és valamilyen lágy anyagból, selyemből vagy textilből készült hajpántokat részesíti előnyben. Egy finom, bézs színű szalaggal nem lőhetsz mellé, de persze a megfelelő sminkkel és öltözettel szinte bármilyen kiegészítő jól fog mutatni a rövid hajban.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást