Mindenkivel előfordult már, hogy egy új étterembe látogatva rossz élménnyel távozott. Egy ígéretesnek tűnő hely is lehet csalódás, ha nem figyelünk a megfelelő jelekre. Ha felelősségteljesen választásunk célja az, hogy elkerüljük a gyomorrontást és a rossz kiszolgálást, érdemes néhány figyelmeztető jelet szem előtt tartanunk.
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Első benyomás: a tisztaság és környezet
Az egyik legnyilvánvalóbb jel, amelyet érdemes figyelembe venni, az étterem általános tisztasága. Az étkezde belépéskor feltáruló látványa sokat elmondhat az ottani higiéniai normákról. A piszkos padló, az elhanyagolt mosdók vagy a zsúfoltságtól roskadozó asztalok mind arra utalhatnak, hogy az étterem nem fordít elegendő figyelmet a tisztaságra. Bár nem minden hely esetében számít a tökéletesség, alapvető elvárás, hogy az étkezési környezet higiénikus legyen.
Ha az első pillanatban tisztasági hiányosságokat észlelünk, valószínűleg jobb, ha tovább keresünk egy másik helyet. Az olyan apró részletek, mint a poros ablakok vagy a szennyezett abroszok, gyakran hosszabb távú problémák jelei lehetnek, melyek a konyha állapotára is kihatnak.