A retek 8 csodás előnye – Ezért kellene gyakran fogyasztani

A retek 8 csodás előnye – Ezért kellene gyakran fogyasztani

Címlap / Életmód / Táplálkozás / A retek 8 csodás előnye – Ezért kellene gyakran fogyasztani / 2. oldal

Kálium-nátrium

A kálium-nátrium arány fenntartása nagyon fontos a szívbetegségek megelőzése szempontjából: a kálium szint ennél a betegségnél csökken, míg a nátriumé megemelkedik. Ezért ha retket fogyasztunk, akkor sokat teszünk a szívünkért és az azzal kapcsolatos betegségek megelőzéséért, mivel ez a zöldség káliumban gazdag, de nátriumban szegény.

Férfiasság

A retket már a középkor óta vágyfokozóként ismerik. Elismert helye volt a nép gyógyászatban, és a korabeli orvosok is ezt ajánlották, ha a férfiak potenciájának növeléséről volt szó. Sok helyen egyenesen Mars isten növényének tartották, illetve a kereszténység előtti időkre is visszavezetik, mint a germán Thor isten szent növényét, aki többek között termékenységéről volt híres.

Szeplők

Régi népi szépészeti módszer és máig nagyon széles körben elterjedt, hogy a retek levét a szeplők halványítására is használták. A szert úgy készítették, hogy a retket (különösen a fekete retket) összedarabolták, esetleg lereszelték, és sóval összekeverték.

A növény így levet eresztett, amit éjszakára a szeplőkre kentek. Vitamintartalma feltétlenül ápoló hatással volt az arcbőrre.

Fiatalság

A retek tehát óvja egészségünket, feltölt bennünket hasznos vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ápolja és szépíti bőrünket és védi az ízületeinket. Igazán nem kerül sokba, ha minden napra csak egy retket veszünk magunknak, és azt nyersen megesszük. Kár kihagyni, mert cserében fittek, szépek, egészségesebbek, egyszóval fiatalabbak lehetünk!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást