Dekor / Otthon

Így rakj rendet a karácsonyfadíszek között – egyszer és mindenkorra!

Így rakj rendet a karácsonyfadíszek között – egyszer és mindenkorra!

Karácsonyi fények és füzérek gubancolásmentesen

A régi, nem használt díszek ide-oda pakolgatásánál már csak egy idegesítőbbet tudunk elképzelni a fadekorálás előtt: bizony, a karácsonyi égősorok, boák és füzérek kigubancolgatását. Hogy ezentúl ezt elkerüld, nem lesz másra szükséged, csak néhány kartonra, például egy régi kartondoboz lapjaira.

Minden egyes égősort csavarj egy-egy kartonlap köré, ha leszedted a fáról, ablakból, stb., így jövőre hasonlóan egyszerű mozdulattal elég lesz csak letekerned róla. A gyöngysorokat, boákat és egyéb füzéreket pedig az alufóliák, celofánok után megmaradt kartonhengerek köré érdemes feltekerned.

 

Ne egy táskába gyűjtsd a masnikat

Ha te is használsz a díszítésnél szatén masnikat, szalagokat, akkor nem érdemes ezeket műanyagzacskókba csomagolnod, mert így a legnagyobb az esélye annak, hogy a tárolás során összenyomódnak. Ez pedig azzal jár, hogy a következő karácsonyfa-díszítés előtt azzal rabolod magadtól az értékes időt, hogy egyenként próbálod kiegyengetni a masnikat.

Éppen ezért szerezz be egy stabilabb műanyagdobozt, aminek nem nyomódik be az oldala, és a masnikat, szalagokat gyűjtsd inkább ebbe.

 

1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást