VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
Sokunk rossz szokása, hogyha észrevesszük, hogy valami túl régóta áll a konyhában, egyszerűen kidobjuk a kukába. Érdemes azonban átgondolni, mi az, amit még felhasználhatunk étkezési célokra, mert nem mindennek kell azonnal a szemetesben landolnia.
Óhatatlan, hogy nálunk is vannak ételek, amiket nem fogyasztunk el időben, és ezzel csak azt eredményezzük, hogy megpuhulnak vagy éppen az ellenkezője – olyan keménnyé válnak, hogy az ember foga beletörik, ha megpróbálja megenni. Azért jó tudni, hogy nem mindent kell kidobni a kukába vagy a komposztba az állagában történt változás után. A különböző snackeket, zöldségeket, de még a kenyeret is pillanatok alatt „újjáéleszthetjük”, és máris pillanatokon belül fogyaszthatjuk régi (vagy majdnem régi) állagában.
1. Aprósütemény és keksz
Ha azt veszed észre, hogy a szekrényben túl régóta áll már a keksz vagy a teasütemény, és nagyon megpuhult – vagy éppen az ellenkezője: túl keménnyé vált, még nem kell azonnal kidobnod. Készíts belőle pohárkrémet, amivel még az egészségedet is támogathatod.
Tegyük a pohár aljára pár kanál natúr görögjoghurtot, majd törjük rá a keksz egy részét. Ismét jöhet egy réteg keksz, majd megint egy kis joghurt, melybe, ha van kedved, beleszórhatsz néhány szem friss gyümölcsöt is. A végeredmény pedig, hogy a joghurtból megszívja magát a keksz vagy a süti, és puha, kellemes állaga lesz, te pedig egy finom édességet kapsz, anélkül, hogy a még jó kekszeidet ki kellene dobnod a kukába.
A cikk folytatódik, lapozz!