Régóta áll a kamrában az étel? Az alábbi módszerekkel felélesztheted őket

Régóta áll a kamrában az étel? Az alábbi módszerekkel felélesztheted őket

Címlap / Életmód / Régóta áll a kamrában az étel? Az alábbi módszerekkel felélesztheted őket

VIDEO Pár percben megtanítalak, hogyan készíts elbűvölő Valentin-napi sminket

Sokunk rossz szokása, hogyha észrevesszük, hogy valami túl régóta áll a konyhában, egyszerűen kidobjuk a kukába. Érdemes azonban átgondolni, mi az, amit még felhasználhatunk étkezési célokra, mert nem mindennek kell azonnal a szemetesben landolnia.

„Anya ez már teljesen meg van száradva, ezt nem eszem már meg”

– szokta mondani olykor a kislányom, Dia egyes ételekre.

Óhatatlan, hogy nálunk is vannak ételek, amiket nem fogyasztunk el időben, és ezzel csak azt eredményezzük, hogy megpuhulnak vagy éppen az ellenkezője – olyan keménnyé válnak, hogy az ember foga beletörik, ha megpróbálja megenni. Azért jó tudni, hogy nem mindent kell kidobni a kukába vagy a komposztba az állagában történt változás után. A különböző snackeket, zöldségeket, de még a kenyeret is pillanatok alatt „újjáéleszthetjük”, és máris pillanatokon belül fogyaszthatjuk régi (vagy majdnem régi) állagában.

1. Aprósütemény és keksz

Ha azt veszed észre, hogy a szekrényben túl régóta áll már a keksz vagy a teasütemény, és nagyon megpuhult – vagy éppen az ellenkezője: túl keménnyé vált, még nem kell azonnal kidobnod. Készíts belőle pohárkrémet, amivel még az egészségedet is támogathatod.

Oldalak: 1 2 3 4

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/4
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!