VIDEO Pár percben megtanítalak, hogyan készíts elbűvölő Valentin-napi sminket
Sokunk rossz szokása, hogyha észrevesszük, hogy valami túl régóta áll a konyhában, egyszerűen kidobjuk a kukába. Érdemes azonban átgondolni, mi az, amit még felhasználhatunk étkezési célokra, mert nem mindennek kell azonnal a szemetesben landolnia.
„Anya ez már teljesen meg van száradva, ezt nem eszem már meg”
– szokta mondani olykor a kislányom, Dia egyes ételekre.
Óhatatlan, hogy nálunk is vannak ételek, amiket nem fogyasztunk el időben, és ezzel csak azt eredményezzük, hogy megpuhulnak vagy éppen az ellenkezője – olyan keménnyé válnak, hogy az ember foga beletörik, ha megpróbálja megenni. Azért jó tudni, hogy nem mindent kell kidobni a kukába vagy a komposztba az állagában történt változás után. A különböző snackeket, zöldségeket, de még a kenyeret is pillanatok alatt „újjáéleszthetjük”, és máris pillanatokon belül fogyaszthatjuk régi (vagy majdnem régi) állagában.
1. Aprósütemény és keksz
Ha azt veszed észre, hogy a szekrényben túl régóta áll már a keksz vagy a teasütemény, és nagyon megpuhult – vagy éppen az ellenkezője: túl keménnyé vált, még nem kell azonnal kidobnod. Készíts belőle pohárkrémet, amivel még az egészségedet is támogathatod.
A cikk folytatódik, lapozz!