Életmód / Egészség

Rákkeltő a dezodorod? 7 bosszantó egészségügyi mítosz

Dezodor

„Muszáj multivitamint szedni.”

Adódnak helyzetek, amikor a multivitamin tényleg egészségesebbé és ellenállóbbá tehet. Fejlődésben lévő szervezet vagy legyengült immunrendszer esetén kifejezetten javasolt a szedése, illetve akkor is, ha éppen fokozott fizikai vagy szellemi igénybevétellel kell szembenézned. Az efféle étrend-kiegészítőknek azonban szerepel a dobozán egy felirat, miszerint nem helyettesítik a megfelelő táplálkozást. A megfelelő táplálkozás pedig azt jelenti, hogy evéssel és ivással mindent megadsz a testednek, amire szüksége van.

„Kötelező reggelizni.”

Nemrég írtunk róla, milyen tudományos vita alakult ki a reggeli szükségessége körül. Noha mi is azt valljuk, hogy a megfelelő vércukorszint kedvéért érdemes ébredés után bekapnod legalább néhány falatot, tisztában vagyunk vele: akadnak, akiknek egyszerűen egy falat sem megy le ilyenkor a torkukon, mert az anyagcseréjük egy kicsit más ütemben működik, mint a napi programjuk. Nekik természetesen sületlenség volna előírni a kötelező reggelit. Figyeld, milyen érzetek jelentkeznek, ha eszel, és milyenek, ha nem!

„A cukor hiperaktívvá teszi a gyereket.”

Kabarétréfák tárgya, hogy a gyerekeket szinte játékegér módjára „fel lehet húzni” néhány cukorkával, némi csokival vagy egy nyalókával. Tény, hogy az édességek hirtelen vércukorszint-emelkedést, majd -süllyedést idéznek elő, ám ez még véletlenül sem jár azzal, hogy a csemete hirtelenjében le akarná futni a maratont, vagy produkálni kezdené magát. A tévhit viszont annyira erős a szülőkben, hogy a hasonló nassolnivalók után kifejezetten figyelik az említett viselkedést a kicsiknél – és emiatt tűnik úgy nekik, mintha tényleg a tanúi lennének.

Te milyen életmódbeli tévhiteket ismersz, amelyek félrevezetik a környezetedben élőket?

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW