Már biztosan te is ünnepi lázban égsz és a receptkönyveket bújod, hogy vajon milyen finomságokkal tudnád meglepni a szeretteidet karácsonykor – ha mégsem, akkor cikkünk elolvasása után garantáltan kedvet kapsz hozzá. A puding igazi téli finomság, és számos kalóriaszegény desszert készíthető belőle, melyek közül most megmutatjuk a 3 kedvencünket!
2/3 Piros gyümölcsös trifle
Hozzávalók: 1 tasak bourbon vaníliás puding, 80 g nyírfacukor, 400 ml tej, 200 ml hideg tejszín, 400 g vegyes piros gyümölcs, 100 g babapiskóta, 100 ml Amaretto likőr, 100 g étcsokoládé forgács.
Először is a pudingport a cukorral és 6 evőkanál tejjel keverd simára. A maradék tejet forrald fel, majd miután levetted a tűzről, add hozzá a csomómentesen elkevert pudingot. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forrald. Ezután a pudingot takard le folpackkal és hagyd kihűlni. A tejszínt konyhai robotgép segítségével kemény habbá kell verni, majd óvatosan a pudinghoz forgatni. A babapiskótákat morzsold szét olyan méretűre, ami neked szimpatikus, és ízlés szerint locsold meg némi likőrrel.
Ettől nem lesz olyan száraz a tészta. A gyümölcsöket keverd össze a cukorral és jöhet a porciózás. A pohár aljára szórj babapiskóta morzsát, utána jöhet a krém, majd a gyümölcs és a csoki. Addig folytathatod a rétegezést, ameddig csak szeretnéd, arra figyelj csupán, hogy az utolsó réteg csoki és gyümölcs legyen.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!