Párkapcsolat / Szerelem

7 pszichológiai trükk, hogy a párod évtizedekig szerelmes legyen beléd

7 pszichológiai trükk, hogy a párod évtizedekig szerelmes legyen beléd

Mielőtt belemennénk részletesen abba, hogyan érheted el, hogy a szerelem kialakuljon és hosszú ideig megmaradjon, érdemes pszichológiai irányból megközelíteni mindezt. Még ha nem is tudatosul benned, neked, és mindenki másnak is van a fejében egy képzeletbeli lista. Ezen a listán számtalan kritérium szerepel, amelyeknek meg kell felelnie a jövendőbeli párodnak. A szakértők ezt „szerelmi térképnek nevezik. Ha valakire nem igaz akár csak egy is a felsoroltak közül, automatikusan kizárod a játékból, és legjobb esetben is csak barátok maradtok. Ez az oka annak, hogy míg egyesekbe őszintén bele tudsz szeretni, másoknál ez fel sem merülhet.

Az 5 kritérium

Noha mindenkinek egyedi szerelmi térképe van, a részletek 5 kritérium függvényében változnak: 1. Értékek, 2. Nézetek, 3. Múltbeli élmények, 4. Háttér, 5. Korábbi kapcsolatok.

Ez az öt pont, és a hozzájuk kapcsolódó tapasztalatok tehetnek arról, hogy például a legjobb barátnőd őrülten szerelmes egy pasiba, aki szerinted teljesen átlagos, és nem is különösebben vonzó. Ez a férfi ugyanis az ő szerelmi térképéhez passzol, a tiédhez pedig nem.

Ennek kalkulálása egyáltalán nem tudatosan történik meg, egyszerűen csak tudat alatt, egy találkozás során elkezdi figyelni az agyad, minek felel meg a srác, és minek nem. És most következik a lényeg: mire kell figyelned, ha azt szeretnéd, hogy valaki viszonozza az érzéseidet? A következőket muszáj figyelembe venned!

Kompatibilitás

Mi van akkor, ha egy férfi megfelel a te szerelmi térképednek, és elkezdenek érzések kialakulni nálad, de ő láthatóan még nem döntött? Ilyenkor fontos, hogy egy kicsit utánanézz annak, kivel is ismerkedsz igazán. Ha sokat tudsz róla, tudatosan meg tudsz felelni az ő listájának.

Például derítsd ki, mi a hobbija: ha szeret utazgatni, sportolni, és gyakran kirándul, biztosan elvárás nála, hogy a párja is hasonló beállítottságú legyen. Szereti az olyan filmeket, amelyeket nem csak nézni kell, hanem közben gondolkodni is? Akkor tuti, hogy egy intelligens férfiről beszélünk, akinek fontosak a mélyen szántó beszélgetések.

Ha ezeket tudod, máris képes leszel olyan oldaladat megmutatni neki, ami megegyezik a szerelmi térképével.

Amilyen ő nem

Amikor valaki új párt keres magának, olyan személyre vágyik, aki nagyon sok tekintetben hasonlít rá. A saját erősségeit keresi a társában, de közben az is fontos neki tudat alatt, hogy a gyengeségei ne köszönjenek vissza ebben az emberben.

Mondunk egy példát. Ha valaki nagyon okos, de hajlamos a bizonytalanságra, emiatt pedig nem szeret kiállni mások elé és átvenni az irányítást, akkor ő egy olyan társat fog keresni, aki ugyancsak intelligens, de vele ellentétben magabiztos, és szeret a reflektorfényben állni. Így kiegyenlítik egymást. Ha tudod, hogy a srácnak mik a gyengeségei, sokkal nagyobb esélyekkel indulsz, hiszen ellensúlyozhatod ezeket. Tudat alatt észlelni fogja!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást