Párkapcsolat / Szerelem

7 pszichológiai trükk, hogy a párod évtizedekig szerelmes maradjon beléd

7 pszichológiai trükk, hogy a párod évtizedekig szerelmes maradjon beléd

Mielőtt belemennénk részletesen abba, hogyan érheted el, hogy a szerelem kialakuljon és hosszú ideig megmaradjon, érdemes pszichológiai irányból megközelíteni mindezt. Még ha nem is tudatosul benned, neked, és mindenki másnak is van a fejében egy képzeletbeli lista. Ezen a listán számtalan kritérium szerepel, amelyeknek meg kell felelnie a jövendőbeli párodnak. A szakértők ezt „szerelmi térképnek nevezik. Ha valakire nem igaz akár csak egy is a felsoroltak közül, automatikusan kizárod a játékból, és legjobb esetben is csak barátok maradtok. Ez az oka annak, hogy míg egyesekbe őszintén bele tudsz szeretni, másoknál ez fel sem merülhet.

Az 5 kritérium

Noha mindenkinek egyedi szerelmi térképe van, a részletek 5 kritérium függvényében változnak: 1. Értékek, 2. Nézetek, 3. Múltbeli élmények, 4. Háttér, 5. Korábbi kapcsolatok.

Ez az öt pont, és a hozzájuk kapcsolódó tapasztalatok tehetnek arról, hogy például a legjobb barátnőd őrülten szerelmes egy pasiba, aki szerinted teljesen átlagos, és nem is különösebben vonzó. Ez a férfi ugyanis az ő szerelmi térképéhez passzol, a tiédhez pedig nem.

Ennek kalkulálása egyáltalán nem tudatosan történik meg, egyszerűen csak tudat alatt, egy találkozás során elkezdi figyelni az agyad, minek felel meg a srác, és minek nem. És most következik a lényeg: mire kell figyelned, ha azt szeretnéd, hogy valaki viszonozza az érzéseidet? A következőket muszáj figyelembe venned!

Kompatibilitás

Mi van akkor, ha egy férfi megfelel a te szerelmi térképednek, és elkezdenek érzések kialakulni nálad, de ő láthatóan még nem döntött? Ilyenkor fontos, hogy egy kicsit utánanézz annak, kivel is ismerkedsz igazán. Ha sokat tudsz róla, tudatosan meg tudsz felelni az ő listájának.

Például derítsd ki, mi a hobbija: ha szeret utazgatni, sportolni, és gyakran kirándul, biztosan elvárás nála, hogy a párja is hasonló beállítottságú legyen. Szereti az olyan filmeket, amelyeket nem csak nézni kell, hanem közben gondolkodni is? Akkor tuti, hogy egy intelligens férfiről beszélünk, akinek fontosak a mélyen szántó beszélgetések.

Ha ezeket tudod, máris képes leszel olyan oldaladat megmutatni neki, ami megegyezik a szerelmi térképével.

Amilyen ő nem

Amikor valaki új párt keres magának, olyan személyre vágyik, aki nagyon sok tekintetben hasonlít rá. A saját erősségeit keresi a társában, de közben az is fontos neki tudat alatt, hogy a gyengeségei ne köszönjenek vissza ebben az emberben.

Mondunk egy példát. Ha valaki nagyon okos, de hajlamos a bizonytalanságra, emiatt pedig nem szeret kiállni mások elé és átvenni az irányítást, akkor ő egy olyan társat fog keresni, aki ugyancsak intelligens, de vele ellentétben magabiztos, és szeret a reflektorfényben állni. Így kiegyenlítik egymást. Ha tudod, hogy a srácnak mik a gyengeségei, sokkal nagyobb esélyekkel indulsz, hiszen ellensúlyozhatod ezeket. Tudat alatt észlelni fogja!

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Mennyire igyekezz?

Mindig felmerül a kérdés, hogy mi a jobb opció: hagyni, hogy a srác keressen, vagy bevetni mindent, hogy megszerezd magadnak? Nos, ez is személyiségfüggő!

Ha az adott férfi nagyon magabiztos és független, az utóbbi módszer nála biztosan nem válik be. Aki ugyanis tudja, mit akar az élettől, és nem szereti, ha mások beleszólnak abba, amit csinál, biztosan nem fogja pozitívumnak tekinteni, ha folyton üzenetekkel bombázod. Ez kizárólag azoknál jön be, akik nem érzik jól magukat egyedül, és szükségük van egy társra, akire mindig számíthatnak. Ha a srác ilyen típus, megéri gyakran keresni – de csakis ebben az esetben!

Ha már együtt vagytok

Onnantól kezdve, hogy együtt vagytok, még nincs vége a dolognak. Ilyenkor ugyanis még jobban kell igyekeznetek azért, hogy a szerelem ne múljon el néhány hónap alatt.

Erre szuper módszer, ha bevetsz egy asszociációs játékot. Próbáld meg magadat a fejében pozitív dolgokhoz kapcsolni. Például amikor vásárolni mész, lepd meg a párodat valamivel, amit szeret – és ezt ismételd meg minél gyakrabban. Így automatikusan te jutsz eszébe erről, ha besétál egy boltba. Vezess be néhány esti szokást is: például elalvás előtt mindig bújj hozzá, öleld meg, és éreztesd vele, hogy szereted.

Egy idő után olyannyira hozzászokik ehhez, hogy el sem tudná képzelni az estéit nélküled!

A kedvesség a kulcs

Egyszerű, de nagyszerű megoldás! A kedvesség tényleg a szerelem kulcsa, hiszen ezek a mondatok, mozdulatok mutatják meg a párod számára azt, hogy fontos neked.

Törekedj arra, hogy a veszekedések során is kedves maradj, hiszen így minden konfliktus gyorsabban letudható, és a viták után nemhogy nem távolodtok el egymástól, de még közelebb is érzitek magatokat a másikhoz! Ki gondolta volna, hogy a szerelemnek ilyen egyszerű kulcsa van?

Az újdonság ereje

Számtalan kutatás bebizonyította már, hogy a szerelem elmúlásának egyik oka, hogy az unalom lassan megjelenik a kapcsolatban. A hétköznapi rutinban már nem marad izgalom, ezért is fontos, hogy mindig új élményeket éljetek át, együtt! Ilyenkor ugyanis olyan kémiai folyamatok indulnak be az agyatokban, amelyek a szerelem érzéséért is felelősek.

Figyeld meg, hogy egy romantikus hétvégi kiruccanás, vagy akár csak egy kirándulás után is mennyivel közelebb érzitek magatokat egymáshoz. Mindig szervezzetek ilyen programokat!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást