Házi mikrós spagetti
Egy olyan spagetti alapú vacsora receptet szerettem volna kitalálni, amit könnyedén el lehet készíteni mikróban is. Ez lett a legtökéletesebb verzió! Akár friss zöldségekből csinálod, akár épp elérhető fűszerekből, ez a recept gyorsan kedvenccé fog válni, főleg azokon a napokon, amikor egyszerűen csak nincs kedved főzni.
Előkészület: 2 perc
Főzési idő: 10 perc
Összesen: 12 perc
Összetevők:
- 3/4 bögre paradicsomszósz
- 1 bögre víz
- 1/4 nagy vöröshagyma (vagy 1 evőkanál hagymapor)
- fél gerezd fokhagyma
- 1/4 teáskanál olasz fűszerkeverék (toscanai, stb.) vagy majoránna, bazsalikom, kakukkfű stb keveréke
- chilipehely
- tészta
- olívaolaj
Elkészítés:
Egy közepes, vagy nagyméretű tálba tölts vizet és tedd bele a tésztát. Úgy a legjobb, ha elmerül a vízben a tészta, de ha ez nem kivitelezhető, kisebb tálat is használhatsz. Főzd a tésztát háromszor 1 percig, minden 1 perc után keverd meg. Ha már teljesen elfedte őket a víz, mikrózd megszakítás nélkül 3 percig, hogy al dente tésztát kapj. Miközben fő a tészta, vágd fel a hagymát és fokhagymát. Helyezd egy mikrózásra alkalmas edénybe az olívaolajjal lelocsolt hagymát és fokhagymát, majd takard le, úgy hogy azért szellőzzön is. Ha ezzel megvagy, vedd ki a mikróból a tésztát, de ne szűrd le!
Mikrózd a hagymákat 1 percig, háromszor, és minden alkalommal ellenőrizd, hogy nehogy megégjenek. Ezután add hozzá a szószt és a fűszereket a fokhagyma-hagyma keverékhez. Keverd meg és mikrózd 1 percig.
Mikor a szósz már felmelegedett, csöpögtesd le a tésztát és keverj hozzá egy kevés olívaolajat, majd add hozzá a szószt és tálald parmezánnal!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!