Otthon / Hobbi

Pompon pillanatok: ezeket a kreatív tárgyakat készítheted pomponokból

Párna helyett

A pihe-puha pomponok nem csupán dekorációs célokra vethetőek be, akár a párnákat is helyettesítheted velük. Ehhez annyi a teendőd, hogy jó néhány pompont legyártasz, lehetőleg nagyon puha és az átlagosnál kicsit vastagabb fonalból, majd ezeket összefűzöd, összeöltöd tű és cérna segítségével. A hatás érdekében érdemes szabálytalan formát követned, bátran hagyd, hogy oldalt lelógjon néhány pompon!

 

Díszpárna

A pompon segítségével nem csak az ülőalkalmatosságokat helyettesítheted, hanem akár díszpárnát is készíthetsz. Bár a sok-sok pompon önmagában is megfelelő arra, hogy díszpárnát gyárts belőlük, egyszerűbb a dolgod, ha használsz egy alapot. Vásárolj egy ideális méretű és formájú díszpárnát, amihez válassz akár egy használt, hibás huzatot. Erre varrd fel az elkészült pomponokat, és már el is készült a garantáltan egyedi díszpárnád!

 

Díszes kosárka

Ahogy az a korábbi példákból is kiderült, a pomponok tökéletesek arra, hogy különböző tárgyakat, felületeket díszítsünk a segítségükkel. Nem kivétel ez alól semmilyen otthoni tárgy, tároló, így a kisebb-nagyobb kosarak, ládák sem. A pomponok minden helyiségben jól mutatnak, feldobják a nappalit, a fürdőt, és persze a gyerekszobába is kellően bohém hangulatot csempésznek. Csak ragaszd őket egyesével a kosárra, vagy fűzd fel madzagra, és tekerd körbe a választott tárolót!

Olvastad már?  Felejtsd el a munkát! Lakberendezők tanácsai, hogy a hétvégére otthonodat „újnak érezd”

 

Textiltároló

A különböző fából, vesszőből készült kosárkákhoz jól passzolnak a pomponok, de remekül illenek a textilből varrt tartókhoz is. Nem csupán az alsó részeket, sorokba rendezve tudod dekorálni a pomponok segítségével, természetesen bármilyen mintát, formát, vagy akár betűt, feliratot is kirakhatsz a puha kis gömbök segítségével.

 

Koszorú

Akár a bejárati ajtóra, akár egy polcra, vagy éppen a falra is akaszthatod a pomponokból készült koszorúkat. Ha van kedved, a teljes koszorút készítheted a pomponok segítségével, de az is nagyszerűen mutat, ha csupán néhányat használsz fel belőlük a koszorú dekorálása során. Óriási előnye ezeknek a díszeknek, hogy amennyiben szezonálisan gyártod le őket, tehát ha valamilyen alkalomra, ünnepre készíted a koszorúkat, elég csak mindig elővenni, kicsit megtisztogatni a felületüket – nem kell újra és újra nekilátnod az elkészítésüknek. 

 

Oldalak: 1 2