Életmód / Egészség / Lélek

Egy pofonegyszerű tipp, ha reggel nehezen kelsz ki az ágyadból. Próbáld ki te is!

Vannak olyan időszakok, amikor sokkal nehezebben indul a reggel, mint egyébként – télen ez különösen igaz, hiszen hideg van és sötét, az ágy pedig meleg és puha, így nem egyszerű rávennie magát az embernek, hogy kikeljen belőle. Ha viszont erre az egyetlen, pofonegyszerű gyakorlatra rászoktatod magad, sokkal könnyebben megy majd az ébredés.

Alapvetően még nem sikerült eldöntenem, hogy reggeli típus vagyok-e: szeretem korán kezdeni a napjaimat, hogy legyen időm mindenre, de utálok felébredni, aztán meg kimászni az ágyból, hogy az előző este eltervezett dolgaimat meg is csináljam, pedig korábban nagyon izgatott voltam miattuk. Persze este könnyű eltervezgetni, hogy majd másnap milyen energikusak leszünk, aztán ritkán lesz belőle valami, de mégis muszáj az embernek dolgoznia, tanulnia, ügyeket intéznie, vásárolnia – ezeket pedig sokkal nehezebb, ha semmi energiád nincs az egész napra.

Persze van egy rakás önsegítő tipp ahhoz, hogy hogyan induljon jól egy reggel, és hogyan hozd ki a napodból a legtöbbet, de van, amikor már ezeknek a végigzongorázása is túl fárasztónak tűnhet. 

Ilyenkor próbáld meg ezzel a pofonegyszerű trükkel rávenni magadat arra, hogy kimássz a takaró alól, méghozzá úgy, hogy képes is legyél élvezni a napodat: tűzz ki magad elé egyetlen dolgot, amit aznap nagyon vársz, és csak arra koncentrálj, amikor azokat a dolgokat csinálod, amiket nem élvezel annyira.

Egy pofonegyszerű tipp, ha reggel nehezen kelsz ki az ágyadból. Próbáld ki te is!Kép forrása: pexels.com

Az alábbi dolgokra viszont ilyenkor is érdemes figyelni, nehogy csak még egy teendő legyen az egész a véget nem érő listádon:

  • Tartsd magad a könnyen elérhető, élvezhető dolgokhoz! Ha arra készülsz, hogy most végre kiválogatod az összes ruhádat, és színek szerint rendezed őket, csak akkor tűzd ki magad elé célnak aznapra, ha ezt tényleg élvezed. Nem kell nagy dologra gondolni, elég, hogy értékeled azt a negyed óra szabadidőt a tömegközlekedésen, amikor végre olvashatsz, vagy ha alig várod, hogy este elmenj a barátnőiddel vacsorázni.
  • Ne engedd, hogy elmaradjon! Könnyű elhavazódni a munkában vagy a tanulásban, de ha már egyszer kitűzted magad elé a célt, tartsd is magad hozzá. Különben soha nem szoksz rá erre az egészre, hiszen hiába beszéled meg magaddal, hogy milyen jó lesz neked később, ha kihagyod, nem érzed majd azt a megelégedést, amit kellene.

Az egész lényege az, hogy legyen valami, amit már reggel vársz, és ami végigkíséri a napodat, még akkor is, ha rosszabbul sül el, mint gondoltad.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást